News

Grote waarschuwing voor gebruik van handgel

Als er even geen kraan in de buurt is of als je 'gewoon' een vies gevoel hebt, pak je de handgel er weer bij. Het goedje zit bij veel meiden standaard in de handtas. Maar de Gezondheidsraad heeft een grote waarschuwing gegeven voor antibacteriële handzeep en wil zelfs dat het uit de schappen wordt gehaald! Waarom? Dat lees je hier. 

Allesbehalve ideaal
Handgel nadat je in op het knopje van de trein hebt gedrukt of geld hebt aangeraakt. Handgel leek de ideale oplossing te zijn, maar volgens de Gezondheidsraad is het product allesbehalve ideaal. De raad wil dat antibacteriële handzeep en 'hygiënische' producten zoals toetsenborddoekjes uit de schappen geweerd moeten worden.

Rapport
In een nieuw rapport waarschuwt de Gezondheidsraad expliciet voor het gebruik van desinfecterende middelen. Dit geldt dus niet alleen voor handgel, maar ook antibacterieel mondwater, schoonmaakmiddelen en antibacteriële sokken. De raad adviseert minister Schippers van Volksgezondheid desinfecterende producten van de markt te weren.

Schadelijk
Wat er dan zo gevaarlijk aan is? We denken dat we door de antibacteriële producten hygiënisch zijn, maar de producten zorgen er helemaal niet voor dat we minder vaak ziek zijn. Sterker nog, de producten kunnen zelfs schadelijk zijn doordat ze vaak ook goede bacteriën uitroeien. Zo kan antibacterieel mondwater ervoor zorgen dat de bloeddruk oploopt en desinfectant triclosan in tandpasta kan de hormoonhuishouding ontregelen. 

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved