YES: Deze Whatsapp-verandering bespaart je veel gênante situaties

Lifestyle door Emma

Je schrikt wakker, kijkt op Whatsapp, nee hè... je vond het gisteravond na een glaasje (of drie) écht een goed idee om je klasgenoot te vertellen dat je smoorverliefd op hem bent. Of die vriendin flink de waarheid te zeggen. We hebben allemaal weleens een appje gestuurd waar je later, of al bij het verzenden, spijt van hebt. Maar daar is binnenkort een oplossing voor! 

Woohoo! Je kunt binnenkort gênante appjes verwijderen voordat de ander ze gelezen heeft. Althans, als de functie goed werkt. Whatsapp is de verwijderfunctie op dit moment aan het testen. Dat blijkt uit screenshots die zijn uitgelekt, daarop staat dat er een 'revoke message'-knop komt. 

Dit is heel goed nieuws voor ehhh... iedereen. We hebben allemaal weleens een bericht gestuurd in een gekke bui. Berichten die eerst een heel goed idee lijken, maar waar je achteraf toch met schaamte op terugkijkt... De functie die Whatsapp test moet daar een einde aan maken!

Maar voordat je denkt dat je zomaar alles kunt sturen zonder dat de ander het weet: you're wrong. Uit de screenshots blijkt dat de ander bericht krijgt als je een bericht hebt ingetrokken. De ander weet weliswaar niet wat er in het bericht stond, maar reken erop dat je er vragen over gaat krijgen. Toch zal de verwijderfunctie je een hoop ellende besparen. Wij kunnen niet wachten!

Lees ook: