Food

Dit is wat er gebeurt met je lichaam wanneer je te veel suiker eet

Het is eenmaal een feit dat we allemaal van zoetigheden houden. Donuts, cupcakes, ijsjes, koekjes en gebakjes zijn hier perfecte voorbeelden van. Het liefst eet je deze snacks de hele dag door, alleen is suiker helaas niet zo goed voor je. Suiker zit in veel producten en als je hier te veel van eet zijn daar een heleboel nadelen aan verbonden...

We weten stiekem allemaal dat suiker helemaal niet goed voor ons is. Uit een onderzoek van US San Francisco is gebleken dat het drinken van drankjes waar suikers in zitten, net zo's slecht effect hebben op je lichaam als het roken van sigaretten. Het eten of drinken van suikers heeft veel meer effect op je dan alleen aankomen. Daarbij is het een feit dat elk deel in je lichaam last krijgt als je teveel suiker binnenkrijgt.

Dit is wat er met je lichaam gebeurt...

♥ Je brein reageert op suiker hetzelfde als op cocaïne
Het eten van suikers creëert een goed gevoel in je brein door dopamine en serotonine. Net als bepaalde drugs wilt je lichaam hier meer van. Je lichaam raakt hieraan gewend, waardoor je er steeds meer van wilt eten. 

♥ Na een tijdje krijg je een suiker 'crash'
Wanneer de insuline zijn werk doet, gaat je bloedsuiker weer omlaag. Je krijgt een suiker-oppepper die na een tijdje alweer daalt en je achterlaat met een minder goed gevoel. Het is een gevoel dat je krijgt als je een buffet hebt gehad en net iets teveel hebt gegeten, met als gevolg dat je alleen maar op de bank wilt liggen.


Je voelt je altijd moe en futloos
Heb je het gevoel dat je altijd traag bent? En heb je vaak honger of dorst? Dit zijn allemaal tekenen dat je teveel suikers hebt gegeten. De psychologische reactie van je lichaam is het zenden van genoeg insuline om alle suikers tegen te gaan en dit heeft een vertragend effect. Als je bovendien alleen maar producten met suikers eet, heb je vaak honger, omdat je niet genoeg andere voedingsstoffen binnenkrijgt die je energie geven. 

♥ Je komt ervan aan
Een teveel aan suikers betekent een teveel aan calorieën en dat betekent weer een teveel aan gewicht in de vorm van vet. Producten met een hoog suikergehalte zijn niet alleen een bom aan calorieën, maar ze bevatten ook bijna geen proteïnen. Daarnaast blijf je eten, omdat suiker niet genoeg vult. En dit is de reden dat je veel aankomt...

♥ Suiker kan op lange termijn leiden tot obesitas
Diëtisten zeggen dat teveel suikers eten op lange termijn leidt tot obesitas en dat willen we natuurlijk niet hebben.

♥ Je lever kan maar een bepaalde hoeveelheid glucose aan
Als je de hoeveelheid overschrijdt verandert dit in vetzuren en dit leidt tot een aandoening aan je lever. Dit is een aandoening waarbij je lichaam meer vet metaboliseert dan het aankan, waardoor het wordt opgehoopt in de levercellen. Suiker is niet de enige oorzaak, maar de glycogeen opslag speelt een grote rol hierbij, net als elke andere suiker-geïnduceerde gewichtstoename.

Suiker is slecht voor je huid
Teveel suiker is dus erg slecht voor de huid, omdat het collageen afbreekt. Hierdoor veroudert je huid snel en dit is natuurlijk erg zonde! We willen allemaal een mooie huid hebben in de toekomst, suikers kun je dus beter vermijden. 

Suiker is slecht voor je tanden
Zoals de tandarts je waarschijnlijk al heeft verteld, is suiker slecht voor je tanden. Het veroorzaakt gaatjes en dat wil je natuurlijk niet hebben als je naar de tandarts gaat!

 

Een foto die door myrrhasalsa is geplaatst op


Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved