Beauty

6x Homemade verzorgingsproducten die makkelijk te maken zijn

Wij meiden zijn dol op beautyproducten. We shoppen stiekem te veel beautyproducten zonder dat we het eigenlijk doorhebben. Maar dit hoeft niet per se, aangezien veel beautyproducten makkelijk thuis te maken zijn. Het is heel simpel en vaak werken zelfgemaakte producten beter. Daarom hebben wij voor jou een aantal beautyproducten op een rijtje gezet die je makkelijk thuis kan maken!

♥ Gezichtsscrub
Voor een gezichtsscrub kies je voor een fijne scrub, omdat je gezichtshuid veel gevoeliger en dunner is dan de rest van je lichaam. Wil je een gezichtsscrub die de huid lekker zacht maakt? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig: een essentiële olie in je favoriete geur, honing, olijfolie (een andere soort mag ook), fijne suiker of zout en een potje waar je de scrub in bewaart.

Voeg de volgende ingrediënten met de juiste hoeveelheden bij elkaar:
2 el suiker of zout
2 el olie
1/2 el essentiële olie
Een klein scheutje honing

Meng alles goed door elkaar totdat je een glad mengseltje krijgt en je gezichtsscrub is klaar. Wil je uiteindelijk iets meer geur in je scrub? Voeg dan meer van de essentiële olie toe.

♥ Lichaamsscrub 
Bij het maken van een lichaamsscrub is het belangrijk om juist voor een grove scrub te gaan. Neem vooral grove suiker of zout als basisingrediënt, want hiermee is het makkelijker om je dode huidcellen weg te scrubben. Gebruik verder dezelfde ingrediënten als bij de gezichtsscrub. Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om voor de lichaamsscrub een andere geur te kiezen als je dit liever hebt.


♥ Haarmasker
Je haren hebben het zwaar te verduren in de winter en daarom is het gebruiken van een haarmasker zo nu en dan heel belangrijk. Een haarmasker zorgt ervoor dat je haar intensief wordt gevoed, waardoor je haar gezonder wordt en meer glans krijgt. Een haarmasker voor droge haren is heel makkelijk te maken, want hier heb je maar één ingrediënt voor nodig, namelijk avocado’s. Neem twee avocado’s en prak deze totdat je een glad geheel krijgt. Et voilà je maskertje is klaar om te gebruiken. Doe dit mengseltje in je haren en wikkel aluminiumfolie eromheen. Laat dit voor 30 minuten zitten en was het hierna uit.

♥ Gezichtsmasker
In de winter hebben veel meiden last van een droge huid en hier is een gezichtsmasker ideaal voor! Maar de vraag is natuurlijk: hoe maak je een eigen vochtinbrengend gezichtsmasker? Het is heel simpel! Je hebt hiervoor een rijpe banaan, honing en limoensap nodig.

Voeg deze ingrediënten bij elkaar en meng het tot een glad geheel:
Een rijpe banaan
1tl honing
Paar druppels limoensap

Smeer het mengsel op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Spoel het hierna af met lauw water.


♥ Bodylotion/crème​
Een bodylotion is niet te missen in je leven, het bezorgt je een babyzacht huidje en dat willen we allemaal. Wij hebben voor je het ultieme recept voor het maken van een bodylotion met kokosolie.

De ingredienten die je hiervoor nodig hebt:
250 ml kokosolie
2 el amandelolie
1 el glycerine
1 liter water

Kook een liter water in de pan en zet hier een andere pan bovenop om de kokosolie in te laten smelten. Eenmaal gesmolten moet de kokosolie even afkoelen. Voeg hierna 2 eetlepels amandelolie toe. Mix deze twee goed door elkaar en zet het mengsel 25 minuten in de koelkast. Na 25 minuten moet je dit mengsel nogmaals goed doorroeren totdat het dikke crème wordt. Als laatste stap voeg je 1 eetlepel glycerine en 120 ml afgekoeld water toe aan het mengsel. Mix alles nogmaals goed door elkaar en doe het in een potje waar je de bodylotion in wilt bewaren.


♥ Lippenbalsem
We hebben allemaal weleens last van schrale lippen tijdens de winter. Hier is een heel makkelijk recept voor dat je thuis binnen een paar minuten maakt.

De ingrediënten die hiervoor nodig zijn:
4 el sesamolie
1/5 bijenwas
Een klein potje

Smelt de bijenwas in een pan met heet water en doe hier 4 eetlepels sesamolie bij. Roer dit mengsel goed door elkaar en vul hierna het kleine potje hiermee. Laat het afkoelen en je zelfgemaakte lippenbalsem is klaar voor gebruik.

Shop hieronder de ingrediënten die nodig zijn voor het maken van de beautyproducten:

De Tuinen pure kokosolie | €11.99

De Tuinen amandelolie | €4.69

De Tuinen essentiële olie | €6.99

Albert Heijn honing | €2,85

De Tuinen bijenwas | €4.69

Albert Heijn sesamolie | €2,49