Fashion

6 tips om zomerse kleding in de winter te rocken

Iedereen heeft weleens een momentje waarbij je voor de kledingkast staat en letterlijk niks hebt om aan te trekken. Vooral in de winter is dit een veel voorkomend probleem. Laten wij hier een goede oplossing voor hebben. Je kunt namelijk heel makkelijk je zomergarderobe mixen en matchen met je wintergarderobe. Hiermee verdubbel jij je garderobe, waarmee je geheel nieuwe looks creëert!

Geen budget of tijd om te shoppen voor een volledig nieuwe wintergarderobe? Maak je geen zorgen, want je zomerse items kan je nog dragen. Door de juiste tips toe te passen, ben jij helemaal on trend en kan je nog steeds je zomerse items rocken in een geheel nieuw jasje! Lees snel mee welke tips hierbij van pas komen…

Tip 1: Col onder je zomerjurken
Je hoeft gelukkig niet je jurkjes weg te stoppen achterin je kast, want je kan deze heel makkelijk combineren met een col in de winter! Momenteel is dit een enorme trend en we zien het veel voorbij komen bij bloggers. Basic coltruien scoor je voor mooie prijzen bij veel kledingwinkels. Schaf een aantal basic kleuren aan en combineer erop los met al je zomerjurken.

Tip 2: Draag lange laarzen onder korte kledingitems
Door lange laarzen onder korte broeken, rokken of jurken te dragen creëer jij de perfecte winterse look. Zelfs onder lange items kan dit gewoon. Neem bijvoorbeeld de plissé-rok en draag hier lange laarzen met een hak onder. Dit is extra warm en ook nog eens erg fashionable! 

Tip 3: Voeg vesten of truien toe aan je outfits
Vesten en truien zijn de perfecte items om je zomerse look cozy en winterproof te maken. Draag gewoon je warme trui boven een zomers jurkje, dit staat absoluut niet verkeerd. Vind je dit net iets te gewaagd? Gooi er dan een warme grof gebreide vest overheen. 

Tip 4: Kies voor lange overknee kousen of een dikke maillot
Je kent vast nog wel de maillots die je droeg toen je nog kind was. Je droeg deze in combinatie met alles wat ook maar een beetje kort was. Ook al dragen veel meiden tegenwoordig het liefst een panty, een mooie maillot staat ook zeker niet verkeerd. Schaf een mooi exemplaar aan die je met meerdere kleding items combineert. Als je hier echt niet van houdt, kies je bijvoorbeeld voor lange kousen over je panty. Die combineer je onder al je zomerse items.

Tip 5: Draag je favoriete jassen boven tops met korte mouwen
Je kan je favoriete bomberjack al niet meer aan. Draag gewoon je bomberjack boven je favoriete top met korte mouwen. Op deze manier blijf je beide items in de winter dragen. Voeg er een mooie broek aan toe en je bent helemaal klaar om modieus voor de dag te komen.

Tip 6: Je favoriete sandalen met sokken erin
Heb je ook mooie sandalen met hakken die je de hele zomer droeg en waarvan je met pijn in je hart afscheid hebt moeten nemen, omdat je ze pas weer aan kan in de zomer van 2017? Haal ze dan maar heel gauw weer uit je kast, want je kan draagt mooie sandalen met dikke sokken nog op dagen dat het niet sneeuwt (anders wordt het heel erg koud voor je voeten). Het is voor de echte daredevils die durven te experimenteren met nieuwe looks. Dus ben jij zo iemand? Dan zeggen wij ga ervoor, want wij zijn er enorm fan van!

Om het jullie makkelijk te maken, hebben we drie looks gecreëerd waarbij zomerse items in een winters jasje zijn gestopt.

Look 1 | Denim jurk

Top, Bershka €12,99 
Jurk, Forever 21 €24
Sneakers, ASOS €100
Tas, Bershka €24,99
Jas, Stradivarius €59,95

Look 2 | Leren rok

Laarzen, ASOS €66.67
Rok, Stradivarius €39,95
Trui, Mango €35,99
Jas, Boohoo €61
Tas, Bershka €19,99
Hoed, Boohoo €14

Look 3 | Jurk met bloemenpatroon 

Jurk, Stradivarius €39,95
Laarzen, Mango €59,99
Jas, Boohoo €81
Tas, Stradivarius €19,95
T-shirt, Stradivarius €9,95

Lees ook:

Bron: Getty Images

Must reads 👀