Food

Maak met 5 ingrediënten deze Nutella koekjes

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Vandaag laten wij je zien hoe je met maar vijf (!) ingrediënten deze Nutella cookies maakt.

Deze vijf ingrediënten heb je nodig voor ongeveer zestien koekjes:
♥ 260 gram boter
♥ 2 eieren
♥ 440 gram tarwebloem
♥ 140 gram poedersuiker
Nutella


Begin met bloem en voeg hier de eieren aan toe. Gebruik het liefst alleen de eidooiers, hele gele gedeelte, om de brownie lekker luchtig te houden.


Doe hierna de boter bij het mengsel. Het is handig om eerst dit eerst te laten smelten, dit mixt makkelijker en sneller.


Voeg nu de poedersuiker toe. Pas op dat je niet te hard mixt anders is je hele keuken straks wit, net zoals bij Girlscene's Roos het geval was. Oeps!


We mogen bijna beginnen met koekjes bakken, nog eventjes geduld, want eerst moet het beslag even rijzen. Dek de kom met het beslag af met huishoudfolie en zet het een halfuurtje in de koelkast. Of ehhh, gewoon buiten met deze winterse temperaturen ;-).


Dan gaat het nu eindelijk beginnen! Rol met een deegroller het beslag uit tot ongeveer een halve centimeter dik.


Dip de vormpjes eerst even in bloem voordat je gaat stempelen, anders blijft het vastplakken aan je koekjes. Dat willen we natuurlijk niet!


Hoe leuk is deze Girlscene-stempel die wij van Nutella kregen? We love it!


Zijn al jouw koekjes versierd? Dan mogen ze de oven in. Bak de koekjes bruin op 180 graden, dit duurt ongeveer vijftien minuten.


Nu mogen we eindelijk met Nutella smeren. Jammie! Ons favoriete gedeelte van dit recept. Smeer aan de niet-bedrukte kant van het koekje de chocoladepasta en plak hem op het andere koekje.


Pak er een kop thee bij of maak een heerlijke latte macchiato en geniet van je zelfgemaakte Nutella cookies!

Lees ook:

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved