Food

Om je vingers bij af te likken: Mega brownietaart met kersen

Op de Girlscene-redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen. We delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Vandaag maken wij deze brownietaart met kersen. Yum!

Laatst kregen we op de redactie een pakketje binnen van Albert Heijn. Is het Albert Heijn, dan betekent dit eten en wij worden op de redactie altijd héél erg blij van eten. Met dit pakketje waren wij dan ook aangenaam verrast, want wij kregen ingrediënten om een brownietaart te maken. Dat lieten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen en Girlscene's Roos dook meteen de keuken in om dit recept voor jullie te maken.

Dit heb je nodig voor een taart van ongeveer acht stukken:
♥ 125 gram boter
♥ 1 vanillestokje
♥ 200 gram pure chocolade (het liefst > 85%)
♥ 3 eieren
♥ 150 gram lichte basterdsuiker
♥ 1 bakje mascarpone
♥ 1 pot kersen (350 gram) op siroop zonder pit
♥ 2 eetlepels bloem
♥ 1,5 eetlepel maizena
​♥ Snufje zout

Bakpapier
Springvorm
Mixer


Smelt de boter en schraap ondertussen het merg uit het vanillestokje. Voeg de vanille toe.


Is alles goed gesmolten? Haal dan de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Verwarm ondertussen de oven op 170 graden.


Doe nu de eieren in een andere kom en klop dit met de mixer totdat het luchtig wordt. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Voeg terwijl je aan het mixen bent de suiker toe zodat het mengsel iets stijver wordt.


Meng vervolgens vier lepels van de overgebleven mascarpone en twee eetlepels bloem door het mengsel en voeg een snufje zout toe.


Voeg nu het chocolademengsel toe aan de andere kom met de eieren en roer het nog even goed door met een lepel.


Leg bakpapier in de springvorm en giet hier het mengsel in.


Ennnn klaar is de bodem van jouw taart! Eigenlijk is dit gewoon een mega brownie en willen we dit al héél graag proeven. Nog even geduld, want we zijn nog niet klaar.


Doe de pot kersen inclusief siroop in de pan en verwarm dit. Voeg maizena toe om het te binden.


Verdeel het overgebleven deel mascarpone over de mega-brownie.


En doe in dit geval letterlijk de kers(en) op de taart!


Maak het af met wat poedersuiker, en oké, nu mag je aanvallen :-). Eet smakelijk!

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved