Health

6 redenen om te sporten die niets met afvallen te maken hebben

Sporten is fijn en goed om verschillende redenen. Vraag aan een meisje waarom zij sport en de kans is groot dat je bij ieder meisje een heel ander antwoord krijgt. De één vindt het fijn om na een lange dag stoom af te blazen in de sportschool, terwijl de ander aan haar zomerse killerbody werkt. Maar er zijn nog zóveel meer redenen om te sporten enne... ze hebben allen niets met afvallen te maken.

Je sport om meer redenen dan om slanker te worden of een strakker lichaam te krijgen. Tijd om daar eens de focus op te leggen! Girlscene deelt in samenwerking met Always #LikeAGirl zes redenen met je waarom sporten belangrijk is. Het gaat namelijk om veel meer dan alleen maar een strak lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat je van sporten gelukkiger wordt en meer zelfvertrouwen krijgt? Ja, het is echt waar!

1. Sporten is goed voor je zelfvertrouwen
Ja, misschien geeft het je zelfvertrouwen als je jurkje mooier om je lichaam valt, maar dat is niet het enige waar je je beter om voelt door te sporten. Sporten geeft je zelfvertrouwen! Bijvoorbeeld doordat je merkt dat je sterker bent dan je van tevoren dacht, of doordat je nieuwe mensen hebt ontmoet bij de groepsles of dat je het überhaupt knap vindt dat je zelfs op deze koude dagen blijft bewegen. Dit is ook bewezen vanuit de wetenschap. Je lichaam is beter in vorm, je bent actief bezig en zit lekkerder in je vel. Dit straal je ook weer uit in het dagelijks leven! 2. Het is goed voor je houding
Door te sporten worden je spieren sterker. Dat heeft vervolgens weer een positieve invloed op je houding. Hoe sterker je spieren zijn, hoe beter je spieren in staat zijn om te zorgen dat jij een goede houding aanneemt. Daarmee voorkom je vervolgens weer bepaalde nek- en rugklachten. Een win-winsituatie dus!

3. Je slaapt beter
Heb je 's avonds vaak moeite om in slaap te vallen en sluit je daarom praktisch nooit je ogen voor middernacht? Dan breng je daar verandering in door regelmatig te sporten. De Amerikaanse National Sleep Foundation zegt dat regelmatige beweging ervoor zorgt dat je beter slaapt. Tenminste, als je het niet vlak voor het slapen doet.

4. Je bent energieker
Je merkt het niet alleen als de seizoenen veranderen, maar ook tijdens de winter zelf: je kan een beetje futloos zijn. Het is helemaal niet zo gek dat je minder energiek bent, maar wist je al dat je wél meer energie krijgt als je de sportschool induikt of een sport beoefent waar je heel blij van wordt? Vooral 's middags sporten schijnt een goede boost te zijn voor de rest van de dag.

5. Het verbetert je humeur
Aan het mokken omdat het koud is, je haar niet goed zit of omdat je ongesteld bent? Dat is verleden tijd met sporten. Juist dan is het verstandig om jezelf bijvoorbeeld naar een dansles te slepen of lekker een stuk te gaan lopen. Tijdens het sporten zorgt je brein ervoor dat je minder angst en stress ervaart, waardoor je je gelukkiger en ontspannen voelt!

6. Sporten maakt creatiever
Of je nu een idee moet verzinnen voor een werkstuk of dat je samen met een groep een project op poten moet zetten: sporten is de perfecte manier om even met jezelf te brainstormen. Uit onderzoek blijkt dat sportieve mensen creatiever denken dan mensen die niet sporten. Dit komt doordat het hormoon irisine vrijkomt tijdens het bewegen en dat heeft weer invloed op creatieve prestaties. 

En nog even dit... 
Je hoeft echt niet elke dag in de sportschool te staan om de bovenstaande voordelen te krijgen. Naast sporten is bewegen ook heel belangrijk. Het helpt al als je de fiets pakt in plaats van de bus, en met de trap gaat in plaats van de lift. Of maak 's avonds nog even een ommetje na het eten! Alle beetjes helpen om je goed te voelen en je zelfvertrouwen een boost te geven! :-). En deze maand is het helemaal leuk om mee te bewegen met de Always 30 Day Challenge #LikeAGirl!

De Always 30 Day Challenge #LikeAGirl
Om te laten zien hoe leuk en makkelijk sporten kan zijn, is de Girlscene redactie deze maand begonnen aan de Always 30 Day #LikeAGirl Challenge! Iedere dag volgen we de oefeningen die voor die dag op de planning staan zodat we aan het einde van de maand niet alleen goed in onze little black dress passen, maar ook dat we ons van binnen goed voelen. Het kost je amper tijd en het levert je ontzettend veel voordelen, dus er is geen reden om niet mee te doen! ;-) Lees meer over de challenge in dit artikel en print het schema uit zodat je iedere dag met ons de oefeningen mee kunt doen. Wij zijn al begonnen!

http://jennagill.tumblr.com/post/82281154208

Lees ook:

Bron, bron, bron en bron
Beeld: iStock

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Always

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved