Fashion

11 little black dresses voor verschillende lichaamstypes

Een little black dress mag absoluut niet ontbreken in je kledingkast. Het is de party dress die je naar elke gelegenheid kan dragen. Je kan heel gemakkelijk een little black dress upgraden met mooie accessoires en schoenen. Het kiezen van de juiste little black dress voor jouw lichaamstype is erg belangrijk. Wij hebben voor jou de 11 beste little black dresses op een rijtje gezet om je lichaam mooi te accentueren.

Er zijn verschillende soorten lichaamstypen: appel, zandloper, bokaal, peer, pilaar. Het is belangrijk om te weten welk lichaamstype je hebt, waardoor je de juiste little black dress kunt aanschaffen die jouw lichaam het mooist accentueert. Om het voor jou makkelijk te maken hebben we tips voor het kiezen van een jurk voor verschillende lichaamstypen hieronder neergezet.

Appel
Bij een appelfiguur ben je rond aan de bovenkant en heb je slanke armen en benen. Leg de focus op jouw armen en benen. Kies voor jurkjes met plooien in de taille om je buikje te verdoezelen en een subtiele V hals, om de aandacht naar je hals en borsten te trekken. A-lijn jurkjes of wikkeljurkjes zijn perfect hiervoor! Deze verbergen je buik en accentueren tegelijkertijd je borsten.

Zandloper
Een zandloperfiguur à la Kim Kardashian is een lichaamstype waar je erg blij mee mag zijn, alhoewel het soms lastig is om goed te kunnen slagen bij het shoppen van kleding door je smalle taille. Voor zandloperfiguren is een jurkje met een V-hals of een vierkante hals perfect. Kies voor een jurk die goed aansluit onder de borst, zodat deze gelift worden. Met een bodycon dress zal jou lichaam het beste uitkomen.

Bokaal
Een bokaal heeft een voller bovenlichaam, maar een slank onderlichaam. Een jurk met een diepe V hals staat het beste, aangezien deze je schouders smaller laten ogen. Kies voor een jurk waarvan het strakste gedeelte zich om jouw smalste gedeelte hult en dit is onder je borst.

Peer
Bij een peer als lichaamstype is het onderste gedeelte van je lichaam het breedst, maar heb je een mooie smalle taille. Een jurkje met een subtiele A-lijn benadrukt dit lichaamstype het beste. Kies voor wijde mouwen en een brede V hals. Dit zorgt namelijk voor smallere schouders en een mooi decolleté. Een jurk in haltervorm zal je borsten een lift geven en maken je schouders smaller.

Pilaar
Als pilaar ben je lang, slank en smal. Bij een pilaar staat een hartvormige hals erg goed, omdat het je schouders mooi uit laat komen, maar je borsten blijven in proportie. Het is belangrijk bij een pilaar om een taille te creëren, dit kun je doen door een subtiele plooiing of een riempje vlak onder je borst te dragen. Plooien en ruches zijn je beste vriend om je borsten voller te doen lijken.

Zandloper & Pilaar 

Asos bodycon jurk | €29.33

Zandloper

Asos scuba peplum jurk | €50.67
Appel & Bokaal

Mango katoenen jurk met ceintuur | €49,99
Appel

Mango zwarte jurk | €49,99

Appel & Zandloper

Boohoo blazer dress | €34

Peer

Boohoo scuba skater jurk | €27

Pilaar

Bershka lingerie plisséjurk met lovertjes | €39,99

Pilaar

River Island bardot-bodyconjurk | €45

Bokaal & Zandloper

Zalando New Look korte jurk | €39,95

Bokaal 

Zalando Missguided jersey jurk | €34,95

Peer

Urban Outfitters zwarte kanten jurk | €62