Kort verhaal: Confessions of a Shopaholic

Lifestyle door Redactie

Ben jij een geboren schrijfster en kan je niet wachten om jouw talent aan de wereld te laten zien? Gebruik Girlscene als jouw podium en laat zien wat je kan! In deze nieuwe rubriek lees je spannende, romantische, verdrietige of grappige korte verhalen van je mede-lezeressen. Vandaag lees je het verhaal van Rowenda over de perfecte aankoop. 

Oké rustig blijven, geen paniek. Het is maar een jurk! Een stukje stof en het is niet alsof je nog geen jurk in je kast hebt hangen. Het onbehagelijke gevoel in mijn onderbuik gaat licht tekeer en ik spreek mezelf moed toe. "Kom op Rowenda, het is maar een jurk. Het is maar een jurk." Deze mantra herhaal ik zo tien keer en langzaamaan kom ik weer bij zinnen. Toch kan ik het niet laten om op ieder willekeurig rek een blik te werpen, want wie weet hangt hij wel onwillekeurig ergens tussen.

Terwijl ik vervolgens rustig wacht tot er een paskamer vrijkomt en ik een hartelijke glimlach wissel met de verkoopmedewerker, zie ik ineens een vrouw naar buiten lopen met in haar handen: DE JURK! Iedere vezel in mijn lijf schreeuwt het uit van verlangen in de hoop dat ze de jurk afstaat aan de verkoopster. Alsof het universum mijn grootste wens van dit moment doorkrijgt, hangt ze hem terug aan het rekje dat naast de verkoopster staat. Nog voor ze haar handen er zo goed als wel vanaf heeft, graai ik hem er meteen weer vanaf. Vervolgens vliegt er een kreet van geluk uit mijn keel en maakt mijn hart een sprongetje, want het is MIJN maat. Alsof dit voorbestemd is, deze jurk en ik.


Als ik na het passen terugloop en de verkoopster mij vraagt of ze iets van me kan aannemen, grijp ik mijn jurk goed beet. "Ik neem deze", zeg ik hijgend. Bij de kassa pak ik snel mijn portemonnee om vervolgens in één vloeiende beweging mijn pinpas eruit te halen. En dan het moment, dat ogenblik waarop je vingers zich om de hengsels van het tasje mogen klemmen met jouw allernieuwste aankoop erin. Het is alsof je een heerlijke zachte brownie eet die net vers uit de oven komt. Of het gevoel wanneer je wakker wordt en denkt dat je moet werken om er vervolgens achter te komen dat je weekend hebt.

Langzaam loop ik de winkel uit, nog steeds in een waas van verrukking met een brede grijns op mijn gezicht die er vandaag de rest van de dag niet meer afgaat!

Geschreven door Rowenda M.

Krijg jij nu ook de schrijfkriebels en wil je graag je debuut maken op Girlscene? Stuur jouw korte verhaal van maximaal 1000 woorden dan naar danique@girlscene.nl en wie weet zie jij jouw meesterwerk straks wel terug op Girlscene.nl!

Lees ook:

Beeld: iStock