Fashion

6 signalen dat je de verkeerde bh draagt

Je weet precies welke maat schoenen je hebt en welke maat je uit het kledingrek van Primark moet vissen. Toch draagt 70 procent van de vrouwen een verkeerde bh-maat. Dat komt vooral omdat veel vrouwen niet weten wanneer een bh goed zit of niet. Heeft jouw bh wel de juiste cups, omvang en zitten de bandjes wel goed? In dit artikel bespreken we signalen dat jouw bh niet goed zit… zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe – en dan koop je wél de juiste!

Mijn bh kruipt achteraan omhoog
Zo vervelend! De bh blijft niet op zijn plek zitten en kruipt constant omhoog. Bovendien voelt de bh te los aan. Probeer eerst om de bh een haakje strakker te zetten. Als de bh nog steeds los zit, ondersteunt de bh jouw borsten niet volledig. Het lijkt erop dat je een kleinere bh-omtrek moet nemen.

Mijn bh voelt strak aan
Strak hoef niet per se slecht te betekenen. Het is namelijk de bedoeling dat een bh strak genoeg zit zodat jouw borsten genoeg steun krijgen. Maar als de bh zo strak zit dat het niet lekker aanvoelt dan is de kans groot dat je de bh een haakje losser moet doen of een grotere omtrek nodig hebt. 

Mijn borsten stulpen uit
Komen jouw borsten (of één borst) boven de cup uit? Dan adviseren we jou om je cupmaat te behouden, maar een maatje groter in de omtrek te nemen. Een grotere omtrek zorgt namelijk voor meer ruimte in de cup.

Er is te veel ruimte in de cups
Je raadt het al: je hebt waarschijnlijk een kleinere cupmaat nodig. De cups zijn namelijk op dit moment te groot.

De schouderbandjes tekenen af in mijn huid
Het is niet de bedoeling dat jouw bh-bandjes lang blijven staan in de huid zodra je ‘m uittrekt. De simpelste oplossing is om de schouderbandjes losser te maken (daar had je zelf wellicht ook al aan gedacht), maar als dit niet helpt dan ligt het probleem misschien bij de huidige cupmaat en bh-omtrek. Als jouw cupmaat en omtrek kloppen dan zouden de schouderbandjes ook goed moeten zitten!

De schouderbandjes schuiven van mijn schouders
Heb je ze al vaster gemaakt? Zo ja, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij jouw cupmaat en bh-omtrek. Ook hier geldt: als je de juiste maten draagt dan zouden de schouderbandjes ook goed moeten zitten. 

Voldoet jouw bh aan één of meerdere signalen…
Dan is het tijd voor een nieuwe! Om zeker te weten dat je de volgende keer de juiste bh aanschaft, raden wij jou aan om naar een lingeriewinkel te gaan waar het personeel je kan adviseren. Bij Triumph bijvoorbeeld. Mocht je in de buurt van Triumph Amstelveen zijn ga dan snel langs: het filiaal is compleet vernieuwd en om dat te vieren krijg je deze week 20% korting op elke aankoop! 
Klik hier voor het dichtstbijzijnde Triumph filiaal bij jou in de buurt. 

Lees ook:

Bron: Triumph
*Dit is een samenwerking met Triumph

Must reads 👀