Food

3 x makkelijke en gezonde salades voor onderweg

Ben jij ook zo dol op salades? Salades mogen dan wel heel lekker zijn, lang en goed bewaren is vaak lastig. Daarom heeft Girlscene voor jou een aantal heerlijke salades opgezocht die makkelijk mee te nemen zijn én na een hele dag in je schooltas nog prima te eten zijn.

3 x makkelijke en gezonde salades voor onderweg

Inspiratie nodig op het gebied van lekkere en makkelijke salades voor onderwerg? Dan zit je hier goed! Girlscene heeft namelijk drie basissalades op een rij gezet met voor elke salade een aantal extra mogelijkheden. Zo eet je toch elke dag weer iets anders! 

Let wel op: de afbeeldingen hieronder zijn alleen bedoeld als een interpretatie voor de salades, dus niet alle ingrediënten die in de recepten worden genoemd staan altijd op het plaatje en vice versa.


Makkelijke en gezonde salades voor onderweg 1. Tomatensalade 
Basisingrediënten:
♥ Verse cherrytomaatjes
♥ Ui (sjalotten is het makkelijkst)
Mozzarella
♥ Olie en azijn (een andere dressing kan ook)
♥ Peper en zout (en eventueel kruiden zoals basilicum)
Andere ingrediënten die je toe kan voegen: zwarte olijven, avocado, komkommer en rode paprika. 


Makkelijke en gezonde salades voor onderweg 2. Quinoa salade
Basisingrediënten:
Spinazie (vers)
Quinoa (zelf in een pannetje water koken met een stukje van een bouillonblokje)
♥ Gedroogde cranberries
Witte druiven
♥ Verschillende soorten pitten 
​♥ Olie en azijn (wel apart houden in een dressingbakje)
Andere ingrediënten die je toe kan voegen: walnoten, witte of rode kool, rozijnen, zongedroogde tomaat en witte kaas. 


Makkelijke en gezonde salades voor onderweg 3. Gerookte kipfilet salade
Basisingrediënten:
♥ Sla (veldsla, botersla of kropsla bijvoorbeeld)
♥ Gerookte kipfilet (reepjes of plakjes)
♥ Cherrytomaten
♥ Jonge of oude kaas (in blokjes) 
Zonnebloempitten 
Pompoenpitten
♥ Dressing van olie, azijn, peper en zout (ook weer in een apart bakje)
Andere ingrediënten die je toe kan voegen: avocado, pijnboompitten, mais, paprika en groene asperges. 


Extra salade-tip!
Ben je dol op croutons? Maak ze dan eens zelf. De mogelijkheden met croutons zijn eindeloos en je bent ook nog eens milieubewust bezig, want je kan er gewoon oud brood voor gebruiken. Zo hoef je weer eten minder weg te gooien!
Recept: Pak een ovenrooster en leg er een stuk aluminiumfolie of bakpapier op. Zet de oven ondertussen alvast op een lage stand (160 graden bijvoorbeeld) zodat hij voor kan verwarmen. Pak vervolgens één of twee boterhammen (maakt niet uit wat voor brood; wat jij lekker vindt) en besprenkel ze met olie, zout en peper aan allebei de kanten. 
Andere ingrediënten die je toe kan voegen: Zijn de croutons je bevallen en wil je ze vaker bij de salade eten? Dan is het lekker om elke keer wat te variëren. Bij croutons kan je dit natuurlijk doen door ander brood te gebruiken, maar je kan ook andere kruiden toevoegen. Lekkere kruiden op croutons zijn oregano, basilicum, komijn, paprikapoeder, chillipoeder, knoflookpoeder en gemberpoeder.

Deze kleinere salades kan je ook makkelijk kwijt in snackdoosjes en opbergdozen. Neemt het ook niet zoveel ruimte in beslag in je tas!

 Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved