10 dingen die je tijdens oud en nieuw kunt doen als je niet gaat feesten

Lifestyle door roos

Champagneglas hier, oliebol daar en drie zoenen maar! Ben jij dit jaar ook een beetje klaar met al die geforceerde oud & nieuw feestjes waar je bij moét zijn geweest? Doe eens gek en skip gewoon eens een keer een feestje. Met deze tips heb jij gegarandeerd een leuke avond, bespaar je geld en misschien een kater op Nieuwjaarsdag... 

1. Organiseer een slaapfeestje
Pak alle matrassen, kussens en lakens in je huis en bouw een onwijs groot eiland vol met kussen en dekens. Meer tips nodig? Lees dan dit artikel.

2. Organiseer een uitgebreid diner met je familie
Schrijf voor-, hoofd- en tussen- en nagerecht op een briefje, afhankelijk van hoeveel broers en zussen je hebt (én of ze kunnen koken). Laat iedereen een briefje trekken en wat er op het briefje staat moeten zij maken tijdens deze avond. Zo hoeven jullie niet allemaal de hele dag in de keuken te staan, maar is er wel de mogelijkheid om de hele avond heerlijk te tafelen. Gelijk een beetje quality time met je familie.


3. Geef een (klein) huisfeest
Drinken? Check. Hapjes? Check. Muziek? Check. Leuke mensen? Check. Het feest kan beginnen!

Tip: Als je nog bij je ouders woont is het wel even handig om dit te overleggen, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan op Oudejaarsavond.

4. Organiseer een spelletjesavond
Ken jij mensen die, net als jij, gek zijn op spelletjes? Dan is deze avond perfect om uren spelletjes te spelen, zonder dat het 'te laat' wordt. 

5. Houd een film- of seriemarathon
Trommel een paar vriendinnen op die dol zijn op dezelfde series en houd een marathon. Wat dacht je van alle Harry Potter films of begin weer bij seizoen één van Gossip Girl. Wij kunnen toch nooit genoeg krijgen van Chuck?

6. Duik met je vriendinnen de keuken in
Stel van tevoren met je vriendinnen een menu samen dat jullie gaan koken op oudejaarsdag. Begin de dag met z'n allen om alvast de voorbereidingen te treffen. Boodschappen halen, tafel dekken en natuurlijk het belangrijkste: lekker optutten. Trek je mooiste jurkje aan, niets is too much en geniet ervan!

7. Maak cocktails voor jou en je vriendinnen
Zitten jullie vol van het eten? Wat is nou leuker om af te sluiten met een cocktailavond? Dit wordt ongetwijfeld een hilarische avond, met of zonder alcohol.

8. Organiseer een échte meidenavond
Maskertjes hier, nagellak daar. Haal alles uit de kast voor een heerlijke meidenavond. Zet op de achtergrond een heerlijke foute playlist op en jullie meidenavond kan beginnen! En hey, iedereen loopt er op 1 januari waarschijnlijk bij als een spook terwijl jullie stralend de show stelen.

9. Vier oud & nieuw met je vriend
Heb je een vriendje? Vier het gezellig met hem! Hoe romantisch is het om samen met hem te proosten op het nieuwe jaar en vervolgens naar het vuurwerk te kijken? 

10. Ga een weekendje weg
En zeg doei tegen alle verplichtingen. In een onbekende stad oud & nieuw vieren is namelijk super leuk! Dus trommel wat mensen op die wel zin hebben in een stedentripje en plak nieuwjaar hier gelijk aan vast.

Lees ook:

Beeld: iStock