Travel

6 tips voor goedkope uitjes in de kerstvakantie

Op de zomervakantie na is de kerstvakantie de langste vakantie van het jaar. Alle tijd om heel veel leuke dingen met vriendinnen te doen dus! Jammer genoeg zijn de meeste uitjes en evenementen best duur. Daarom is Girlscene voor je op zoek gegaan naar de leukste goedkope uitjes in de kerstvakantie! Wij zetten een aantal ideeën voor jullie op een rij.

1. Bioscoop
Aan het einde van het jaar staat de filmagenda weer vol met leuke en spectaculaire speelfilms. En met het koude en natte weer is niets lekkerder dan relaxen in een grote bioscoopstoel. De bioscoop is daarom het ultieme betaalbare uitje voor in de kerstvakantie. Van animatie en humor tot actie en avontuur: voor iedereen is er deze winter weer een film in de bioscoop te vinden. 
Films die deze winter uitkomen: Rogue One: A Star Wars Story, Sing, Soof 2 en Passengers.


2. Kerstmarkt
Kerstmarkten zijn van oudsher een Duitse traditie, maar tegenwoordig kom je ze ook steeds meer in Nederland tegen. Eerst waren deze markten vrij klein en was er niet zo veel te beleven. Inmiddels worden de kerstmarkten steeds populairder en groter. Zeker in de Randstad vind je veel verschillende kerstmarkten tijdens de vakantie waar van alles te beleven is.

3. Light festivals en lichtjesavonden 
Tijdens de winter versieren de meeste plaatsen in Nederland het centrum met duizenden lichtjes. Steden zoals Delft, Alkmaar en Amsterdam organiseren daar een heel evenement omheen. De light festivals en lichtjesavonden zijn heel mooi en bijzonder om mee te maken en ook nog eens helemaal gratis te bezoeken. Perfect uitje voor in de kerstvakantie dus.


4. Schaatsen 
Veel steden in Nederland leggen speciaal voor de kerstvakantie een schaatsbaan aan in het centrum. En als jezelf geen schaatsen hebt, kun je die vaak daar voor een kleine prijs huren. Hartstikke gezellig om eens met vriendinnen naartoe te gaan op een vrije winterdag! 

5. Shoppen
De kerstvakantie is de ideale tijd om eens een dagje erop uit te gaan in een andere stad. In de vakantie heb je meer tijd waardoor je ook wat verder kunt reizen om te shoppen. Daarbij zijn er tijdens de feestdagen in heel veel winkels allemaal leuke en speciale aanbiedingen. 

6. Lekker thuis blijven
Natuurlijk hoef je tijdens de kerstvakantie er helemaal niet op uit om lol te hebben. Eigenlijk hoef je niet eens de deur uit! Op de bank kruipen met een zachte deken en een warme mok chocolademelk voor de televisie is net zo fijn.

Lees ook: 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved