Ongelofelijk: voor deze lekkere oliebollencupcakes heb je maar drie ingrediënten nodig

Food door roos

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Omdat 2017 alweer in zicht is hebben wij hier hét recept voor oud & nieuw.

Eet jij ook weer oliebollen totdat ze je weg kunnen slepen? Probeer eens deze oliebollencupcakes! Super makkelijk en ook nog eens een stuk gezonder, want je maakt ze niet in de frituur.

Dit heb je nodig voor 10 cupcakes:

♥ 250 gram oliebollenmix
♥ cupcake vormpjes (het liefst roze natuurlijk)
♥ 1 theelepel speculaaskruiden of kaneel (of iets anders wat jij lekker vindt)
♥ 200 ml water
♥ handje rozijnen en/of krenten


Stap 1: Voeg het water toe aan de oliebollenmix.


Stap 2: Pak de mixer erbij en mix het water, de mix en de kruiden tot deeg. Verwarm ondertussen de oven op 50 graden.


Stap 3: Als het goed is ziet het er nu zo uit. Doe het deeg in een ovenschaal en leg deze voor ongeveer drie kwartier in de voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat het deeg gaat rijzen.


Stap 4: Verdeel het beslag over de cupcakes. Doe ze niet te vol, want ze worden nog groter in de oven. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.


Stap 5: Schuif de vormpjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer een kwartier. Het ligt aan de grote van je cupcakes. Blijf dus altijd even checken tussendoor.


Stap 6: Bij oliebollen hoort natuurlijk poedersuiker, dus maak het af helemaal af en ga geheel in stijl het nieuwe jaar in. Happy new year!

Lees ook: