Lifestyle

Carmen studeert een half jaar in Californië & zo kan jij dit ook doen

Zonovergoten stranden, exotische palmbomen en het decor van veel Hollywoodfilms. Veel meiden dromen van de California dream. Carmen Ketelaar ging haar droom achterna en woont nu een half jaar in San Diego, Californië. Ze vertelt haar ervaring én hoe jij ook voor een langere tijd kunt studeren in het buitenland. Want ja, dat kan écht!

Engels verbeteren
Carmen droomde ervan om een tijdje in het buitenland te verblijven. Ze besloot om haar droom achterna te gaan en klopte al gauw aan bij Education First. Een perfecte kans om voor langere tijd in het buitenland te wonen én aan haar Engels te werken. “Wat me aansprak aan Education First was voornamelijk de vriendelijkheid van het personeel”, zegt Carmen. “De informatie die ze mij gaven was vrij uitgebreid en ik was meteen enthousiast!” De studente heeft altijd al een liefde gehad voor de Engelse taal. Met EF kan ze haar Engels verbeteren. “Ik vind het een onwijs mooie taal en ik vind het zo gaaf als je mensen ontmoet die het zo goed kunnen spreken. Ik ben zelf blogger & Instagrammer (@carmenketelaar) en ik wilde graag mijn bereik wat uitbreiden, ook naar het buitenland toe.”


San Diego
Ze wilde in eerste instantie naar EF New York, maar veranderde van gedachten. “Ik had wat brochures aangevraagd en kwam uiteindelijk terecht bij het Health & Fitness Advanced Diploma programma uit, dit programma werd alleen aangeboden in San Diego. Ik ben zelf Fitness Trainer & Gewichtsconsulente, dus dit programma was op mijn lijf geschreven! Helaas is het Health & Fitness programma gewijzigd, maar ik was ondertussen al zo enthousiast geworden over de stad dat ik niet meer wilde wisselen.”


Lesrooster
Inmiddels woont Carmen vanaf september in San Diego. “Ik heb dagelijks drie uur les. Dit lijkt heel weinig, maar een les is 80 minuten op mijn school. Ik heb elke dag twee lessen Cambridge examenvoorbereiding & één les in keuzevakken. Ik heb twee keuzevakken per week en deze vakken veranderen om de zes weken. Soms heb je in de middag les of je hebt in de ochtend les”, vertelt ze. “Ik zit hier nu acht weken en ik ben wel vooruitgegaan, vooral qua Engelse gezegden. Dat vind ik vooral heel leuk!”


TacoTuesday
Gelukkig heeft Carmen ook genoeg tijd om Californië te ontdekken en leuke dingen te doen. “Ik heb op vrijdag altijd maar tot 11:15 uur les, dus mijn weekend begint mooi op tijd en we hebben elk weekend wel plannen. Daarnaast is het elke dinsdag TacoTuesday, dus dan gaan we vaak lekker Mexicaans eten!” Carmen heeft al genoeg mensen leren kennen. “Ik ga met best veel Nederlandse meiden om, maar gelukkig heb ik ook veel lieve mensen leren kennen uit andere landen. Ik kies er zelf voor om zoveel mogelijk Engels te praten, ook met de Nederlandse mensen, maar het is gewoon leuk om zoveel internationale vrienden te krijgen.” Carmen heeft nog een aantal maanden in San Diego, dus haar avontuur is nog lang niet klaar. “Deze hele ervaring is gewoon heel erg bijzonder en ik vind het heel mooi dat ik dit mee mag maken!”, aldus Carmen.


Wil jij net als Carmen een tijdje in het buitenland verblijven?
Bij EF kun je kiezen uit zeven verschillende talen en uit ruim 40 te gekke bestemmingen. Breng een half jaar of langer door in het buitenland. Of je nu graag wilt shoppen in New York, zonnen in Miami, surfen in Costa Rica, bij EF kan het allemaal. Wil je meer informatie ontvangen of een (gratis) brochure aanvragen? Klik dan hier.