Fashion

Zo maak je schoenen waterdicht om natte voeten tijdens de winter te voorkomen

We kennen het allemaal wel dat je je favoriete schoenen in de winter niet aankan, omdat deze niet waterdicht zijn. Wanneer je besluit dit toch wel te doen, heb je alweer snel spijt, omdat je voeten nat zijn geworden. Horror dus! Wij hebben hiervoor een makkelijke oplossing gevonden om je schoenen waterdicht te maken, zodat je in de winter zonder zorgen door sneeuw en regen kan lopen!

Vaak zijn schoenen voor korte duur waterdicht. In ons kikkerlandje waar het maar al te vaak regent, is dit natuurlijk niet zo handig. Je wilt gewoon je favoriete schoenen kunnen aandoen, zonder dat je hiervoor speciaal waterdichte schoenen hoeft aan te schaffen.

De jongens van Handig hebben een makkelijke oplossing gevonden voor dit probleem. Dankzij deze oplossing zal je voortaan nooit meer last hebben van koude en natte voeten tijdens de winter. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een waxinelichtje, een haardroger en natuurlijk niet te vergeten je favoriete schoenen! Het kost maar enkele minuten voordat je schoenen 100% waterproof zijn.

Stap 1
De eerste stap is je schoenen insmeren met kaarsvet. Dit doe je door middel van het waxinelichtje. Wrijf met het waxinelichtje over je schoenen, met name de plekken waarbij je wilt dat deze extra waterdicht zijn. Het kaarsvet zorgt ervoor dat er een klein laagje vet op de schoenen ontstaat.

Stap 2
Voor stap twee pak je de haardroger erbij, waarmee je het uitgesmeerde kaarsvet op je schoenen verwarmt. Op het moment dat je het kaarsvet gaat verwarmen, trekt dit in je schoen. Door het vetlaagje dat is ingetrokken in je schoenen, komt er geen water meer binnen. 

Bekijk de video hieronder om precies te zien hoe je dit kunt doen. 

Bron

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved