Weet jij het: welke chocoladeletter heeft de meeste chocola?

News door Emma

Een chocoladeletter koop je meestal in de eerste letter van je naam. Maar kan jouw letter je gestolen worden en heb je liever meer chocola? Misschien kies jij wel expres een andere chocoladeletter omdat daar meer chocola in lijkt te zitten. Maar is dat wel echt zo? Je leest het hier. 

Sinterklaas is weer in het land! Een spannende tijd als kind, maar ook niet verkeerd nu je ouder bent. Marsepein, pepernoten en chocoladeletters in overvloed! Nu we het toch over dat laatste hebben: welke chocoladeletter moet je bemachtigen voor de meeste chocola? 

Uit onderzoek blijkt dat mensen de M, de S en de A het vaakst kopen omdat die misschien meer chocola bevatten. Als jij ook denkt iedereen te slim af te zijn, hebben we helaas slecht nieuws. Je kunt gewoon je eigen chocoladeletter kopen, want elke chocoladeletter bevat evenveel chocola! 

"Dat is een fabel”, zegt Marry Jansen – Kin van warenhuisketen HEMA. "Iedere letter bevat dezelfde hoeveelheid chocolade.” De letter I lijkt misschien kariger dan de S, maar als je goed kijkt zie je dat de I veel dikker is dan de S. Je kunt het ook zien aan het gewicht van de letters; ze zijn allemaal even zwaar. 

Lees ook: 

Bron | Beeld: iStock