Lifestyle

5 feiten over de clitoris die nieuw voor je zijn

Het is alweer een tijd geleden dat Girlscene een gevoelig (get it?) onderwerp aansneed: de clitoris. Want de kans is groot dat je eigenlijk nog helemaal niet zoveel weet over dit plekje in je lichaam. Ja, een orgasme kun je linken aan de clitoris, maar verder zijn er nog heel wat interessante feitjes die je misschien nog helemaal niet kent. Girlscene deelt er vijf.

1. Een clitoris is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met een penis
Wist je al dat sommige wetenschappers de clitoris een vrouwelijke penis noemen? Of misschien kun je het wel zo zeggen: een penis is een grote clitoris. Voordat je überhaupt geboren bent ontstaat er iets wat tussen een clitoris en penis inzit en afhankelijk van je hormonen wordt het dus of een clitoris, of een penis. Who knew? Daarnaast blijft de clitoris lijken op een penis als het gaat om gevoeligheid. Hoewel de twee er verschillend uitzien, zwellen ze allebei op bij opwinding, hebben ze beide een voorhuid én een schacht.

2. Het is groter dan je met het blote oog ziet
Om even op de laatste zin van punt 1 terug te komen, een clitoris is meer dan alleen het knobbeltje dat je met het blote oog ziet. Het kan tot wel 8 centimeter lang zijn en ja, dat zit dus in je lichaam en zie je niet van buitenaf. Het is compleet verbonden met je vagina, wat volgens sommige wetenschappers een vaginaal orgasme verklaart.


3. Je clitoris groeit gedurende je leven

Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar het schijnt dus dat je clitoris daadwerkelijk groeit gedurende je leven. Waar andere lichaamsdelen op een gegeven moment uitgegroeid zijn, is de clitoris dat niet. Misschien kunnen we het wel vergelijken met het feit dat je borsten qua grootte veranderen gedurende je leven. Tijdens de puberteit is de clitoris dubbel zo groot en het wordt tot zeven keer groter na de overgang.

4. Het heeft maar één functie
Tja, hier kun je kort over zijn... Een clitoris heeft één functie en die functie staat geheel in het teken van pleasure. Kort door de bocht gezegd is de clitoris er dus voor jou om te zorgen dat jij aan je trekken komt. Iets anders dan klaarkomen kan dat bobbeltje namelijk niet doen en dat is, als je er zo over nadenkt, best bijzonder.

5. Size does matter
Het is iets wat sommige mannen liever niet horen als het om hun penis gaat, maar als we spreken over de clitoris is het absoluut waar: de grootte maakt zeker uit als het gaat om orgasmes. Het gaat hier ook om de afstand tussen de vagina en de clitoris. Hoe verder je clitoris van de vagina is, hoe moeilijker het zou zijn om klaar te komen als vrouw, blijkt uit onderzoek.

Lees ook:

 

Bekijk hier onze ultieme tips voor een spannende avond met jezelf:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved