Lifestyle

12 dingen waardoor je direct in de kerstsferen komt

Jaaa, het is zover! Misschien wel de gezelligste dagen van het jaar: Kerstmis. Op de redactie zit de kerstsfeer er al een tijdje goed in. Kerstboom, kerstlampjes en natuurlijk een kerstplaylist op repeat. Het kan natuurlijk ook dat jij nog helemaal niet in de kerstsferen zit, dit is helemaal niet vreemd, maar wel jammer. Met deze 12 dingen kom jij gelukkig gegarandeerd meteen in de kerststemming.

1. Zet de kaarsjes aan
Waarmee creëer je sneller een knusse sfeer in huis dan een paar kaarsjes? Wij steken het liefst elke dag een gezellig kaarsje aan, maar met kerst heeft het toch iets speciaals. Veel merken hebben zelfs speciale kerstgeuren uitgebracht. Alleen al door deze geuren ontkom je niet aan het kerstgevoel!

2. Maak een kerstplaylist
Of zoek een leuke christmas playlist uit, gelukkig staat Spotify er vol mee! Michael Bublé, Mariah Carey en Justin Bieber. Meeblèren is toegestaan.

3. Trek een kersttrui aan
Zo'n lekkere foute sweater met kerstboom of rendier erop en een heerlijke foute tekst. Het liefst dezelfde als je vriendje, gewoon omdat het kan. 

4. Kijk een kerstfilm
Ben je dan nog steeds niet in de stemming? Dan moet je echt één van deze kerstfilms kijken, zeker weten dat dan de kerstgevoelens wel naar boven komen.

5. Verricht een goede daad
Help je moeder met koken, je vader met de afwas of ga bij je opa en oma op bezoek. Of wat dacht je van doneren aan een goed doel? Dit is hét moment om iets te doen voor anderen.


6. Bak koekjes
Wanneer is er een beter excuus om koekjes te bakken dan tijdens kerst? Gemberkoekjes, kerstkransjes of chocolate chip cookies. Leef je uit! Klik hier voor zoetroze koekjes.

7. Geef jezelf een kerst make-over
Pak helemaal uit met een kerstlook. Bekijk tutorials en probeer ze zo goed mogelijk na te maken. Kies daarna een bijpassende outfit (glitters zijn toegestaan!), overdressed tijdens de feestdagen bestaat gewoon niet. Maar; wat moet je nu eigenlijkaan? En... voor welke make-up look moeten we gaan en hoe krijgen we die look in vredesnaam op ons gezicht geplamuurd? Geen nood! Wij hebben YouTube afgestruind en de leukste kersttutorials voor je op een rijtje gezet. Klik hier.

8. Geef cadeaus
Onder een kerstboom horen natuurlijk cadeaus. Heb jij dit jaar geen cadeautjes gekocht? Beter laat dan nooit. Wees creatief, maak bijvoorbeeld een mooie kaart voor je oma of geef dat ene shirtje aan je vriendin omdat ze die zo leuk vindt. Heb je toch grote twijfel en weet je het echt even niet meer? Dan hebben wij hier 20 kerstcadeaus op een rijtje gezet die het altijd goed doen.

9. Versier je huis
Kaarsen geven natuurlijk sfeer in huis, maar het is niet gelijk helemaal kerstproof. Dus haal de kerstlichtjes, slingers en kerstballen van zolder en pimp je huis. 

10. Warme chocolademelk
Heb je een kerstfilm gevonden en zijn de koekjes klaar? Warme chocolademelk erbij voor het ultieme kerstmoment, dit maakt het af.

11. Lekker eten
Hoewel de kerstdagen niet echt goed zijn voor onze bikinibody, is het natuurlijk wel echt super gezellig om heerlijk in de keuken te staan en gezellig met z'n allen te tafelen. Dus schuif je schuldgevoel aan de kant en geniet er gewoon lekker van!

12. Breng tijd door met je familie
En natuurlijk met andere mensen waar je veel om geeft. Dat is misschien wel het belangrijkste voor een echte kerstsfeer. Omring jezelf met mensen die belangrijk voor je zijn. De kerstdagen zijn perfecte dagen voor 100% quality time, dus maak hier optimaal gebruik van.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved