21 dingen die je kunt doen als je je thuis heel erg verveelt

Lifestyle door Emma

Geen van je vriendinnen kan afspreken, je hebt al je series én vlogs gekeken en je hebt dat tijdschrift al drie keer door gebladerd. Help, je verveelt je een ongeluk! Maar hé, er is voor alles een oplossing. Er zijn genoeg dingen die je thuis kunt doen (want: koud buiten), maar waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht. Wedden? Kijk maar snel mee. Girlscene to the rescue!

1. Indoor picknick
Lange picknicks in het park zijn dan misschien voorbij, maar heb je er weleens aan gedacht om gewoon thuis te picknicken? Het fijne van picknicks is dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Kijk gewoon wat je in huis hebt en klaar is kees. Belegde broodjes zijn bijvoorbeeld hartstikke picknick-proof! Leg een gezellig kleed op de grond en je indoor picknick kan beginnen. Voordeel van thuis picknicken is dat je een muziekje op de achtergrond kan aanzetten en een wc op loopafstand hebt ;-). Vraag vooral of je ouders en broertjes/zusjes mee willen picknicken!

2. StationStories
Alle vlogs heb je al gezien. Kijk daarom de #StationStories! Dit is een serie video's over bezoekers van Shell stations aan wie de simpele vraag is gesteld "waar kom je vandaan" of "waar ben je naartoe onderweg". De gedachte hierachter is dat ze bij Shell graag een baken voor iedereen onderweg willen zijn. Uit deze twee vragen zijn de meest verrassende reacties gekomen, denk een beetje aan het tv programma Hello Goodbye. Iedereen die onderweg is, heeft namelijk een verhaal! Hieronder zie je bijvoorbeeld de video van Julia, Zeynep & Sodaba die over drie jaar hun eigen schoenenlijn willen brengen naar Dubai, New York en Londen. Kom erachter hoe zij de wereld willen veroveren. 

Bekijk alle #StationStories hier

3. Filmavond met thema
Alle series heb je misschien al gekeken, maar je hebt vast niet alle films gezien. Verzin een thema en zoek daar leuke films bij - anders is het ook zo lang zoeken naar films. Denk aan films die een Oscar hebben gewonnen, films met Ryan Gosling of echte klassiekers. 

4. Nail-art
Nail-art, het ziet er altijd zo leuk uit. Met de feestdagen in het vooruitzicht is dit de uitgelegen kans om het zelf te leren. Het vergt wat oefening om het mooi te krijgen, maar hé, je hebt nu de tijd! Tijdens kerst steel jij sowieso de show met jouw über mooie nagels. 

5. Indoor speurtocht
Hiervoor heb je wel je broer of zus én genoeg ruimte nodig. Organiseer een indoor speurtocht. Je kunt met aanwijzingen werken, maar het kan ook veel simpeler. Verstop bijvoorbeeld vijf objecten, de ander moet de objecten vervolgens zo snel mogelijk vinden. Dan worden de rollen omgedraaid. Beide keren worden getimed. Wie de vijf objecten het snelst heeft gevonden, wint. 

6. Eigen tv-programma
Altijd al willen weten hoe het is om een tv-ster te zijn? Dankzij jouw smartphone kan dat. Schrijf je eigen programma - of dat nou een talkshow, realityserie, nieuwsprogramma of soap is - en neem het vervolgens op met je smartphone. Vloggen kan natuurlijk ook! Vlog jouw dag alsof je Mascha of Enzo bent. Misschien ontdek je wel een nieuw talent en kun je er serieus werk van maken! 

7. Bordspellen
Tover die oude bordspellen van zolder en spelen maar! Wedden dat je was vergeten hoe leuk Ganzenbord, Cluedo en Monopoly zijn? 

8. Kerstkaarten
Kerstmis is in het vooruitzicht. Hoe leuk is het om je eigen kerstkaarten te maken en te versturen? Verras jouw geliefden met een gepersonaliseerd kaartje. Vlak voor de kerst heb je het vaak zo druk dat kerstkaarten erbij inschieten. Nu heb je de tijd! 

9. Puzzel
Hoe lang heb jij al niet meer gepuzzeld? Je hebt vast nog wel ergens een puzzel liggen die je weer kunt doen. Een puzzel doen is heerlijk ontspannend én je bent er super lang zoet mee. 

10. Fotoshoot
Je kan altijd een nieuwe profielfoto op Facebook of nieuw kiekje voor Instagram gebruiken. Maak je mooi op, style je haar, trek een mooie outfit aan en schieten maar! 

11. Scrapbook
Maak een scrapbook met alle herinneringen aan de afgelopen zomer. Verzamel al je kiekjes, maar je kunt er ook bonnetjes, kaarten, briefjes en andere dingen in plakken. Super leuk voor later! 

12. Thuis-spa
Kom helemaal tot rust in... jouw eigen spa! Tover jouw badkamer om tot een luxe spa. Zet kaarsjes neer, leg handdoeken klaar en het relaxen kan beginnen. Doe maskertjes op, ga in bad of onder de douche met jouw fijnste zeepjes en lak je nagels. 

13. Quiz
Maak een quiz met allemaal leuke vragen die je kan stellen aan je geliefden. Om elkaar beter te leren kennen, of om te testen hoe goed iedereen elkaar kent ;-). 

14. Brieven
Een brief sturen doen we allemaal helaas veel te weinig of helemaal niet. Schrijf een brief aan het vriendinnetje dat helemaal aan de andere kant van het land woont of aan dat nichtje dat je al veel te lang niet hebt gezien. 

15. Oude fotoboeken
Pak oude fotoboeken erbij en spit ze vervolgens één voor één door. Wedden dat je enorm de slappe lach krijgt om foto's van vroeger? 

16. Schrijven
Kan jij een aardig stukje schrijven? Schrijf een kort verhaal. Verzin je eigen personages en verhaallijnen. Je kan natuurlijk ook dichten of een blog opzetten. 

17. YouTube
Op YouTube staan duizenden video's, waaronder how to's. Verzin een skill die je altijd hebt willen leren, zoals gitaar spelen of Chinees spreken, en ga aan de slag! 

18. Vision board
Wat wil jij in de toekomst bereiken? Verzamel oude tijdschriften en maak een vision board. Hier verzamel je inspirerende foto's en quotes. Dit kan je helpen om jouw doelen en wensen op een rij te zetten. 

19. Nieuwe muziek
Gek op muziek? Struin het internet af, op zoek naar nieuwe muziek. Op Spotify staan veel afspeellijsten en sinds kort geeft Spotify muzieksuggesties onder jouw afspeellijsten. Klik ook vooral door bij artiesten en ontdek zo nieuwe muziek! 

20. To do list
Moet je nog een spaarrekening openen? Donorregistratie aanvragen? Kamer opruimen? Het zijn niet de leukste dingen om te doen en daarom blijven ze ook eeuwig op jouw to do list staan. Nu is de tijd aangebroken... vink die lijst af! 

21. Chatroulette 
Oké, het is even opletten op Chatroulette, maar het leuke van deze website is dat je in contact komt met mensen van over de hele wereld. Wie weet levert het je een razend interessant gesprek op met iemand in New York, Tokio of Sydney! 

Lees ook: 

*Dit artikel is een samenwerking met Shell
Beeld: iStock