Beauty

8 fouten die je maakt bij het krullen van je haar

Je haar krullen voor een feestje of speciale gelegenheid is super mooi. Ondanks alle tutorials op YouTube blijft het lastig om Pinterest-waardige krullen te maken. Remember de video die viral ging nadat een meisje haar haren verbrandde met een krultang?! Waarschijnlijk lukt het maken van de perfecte bos krullen niet omdat je één van deze volgende fouten maakt...

Fout 1: Verkeerde maat krultang
Een grote krultang geeft niet automatisch betere of strakkere krullen. Je moet een maat krultang kiezen die past bij jouw haarstijl. Heb je dun en kort haar? Dan heeft het geen zin om een extreem grote krultang te gebruiken. Je maakt het zo alleen maar lastiger voor jezelf. Met een kleinere krultang creëer je automatisch strakkere krullen. Wil je toch een wat natuurlijker resultaat? Borstel dan rustig de krullen los voor een natuurlijk effect.

Fout 2: Haarspray gebruiken nadat de haren gekruld zijn

Vaak gebruiken we haarspray pas op het laatste moment om onze krullen wat stevigheid te geven. Dit werkt juist averechts! Door de haarspray worden de krullen namelijk zwaarder en zakken ze uit. Veel beter voor je krullen is het om tijdens het krullen alvast wat haarspray te gebruiken. Zo wordt de haarspray beter verdeeld en blijft de krul langer zitten. Gebruik vooral geen olie in je krullen. Dit maakt de krullen ook onnodig zwaar.

Fout 3: Verkeerde temperatuur

Hoe dikker het haar is, hoe warmer je de krultang kunt zetten. Natuurlijk moet je altijd oppassen met de temperatuur. Omdat het 230 graden kan worden betekent niet dat je hem ook op deze temperatuur moet gebruiken! Gebruik ook áltijd een heat protector om je haren te beschermen. Op deze manier beschadig je jouw haar het minste.

Fout 4: Verkeerde hoeveelheid haar
Je kunt niet binnen twee minuten al je haar krullen. Vooral als je wat dikker haar hebt kan het krullen van je haren even duren. Verdeel daarom je lokken in verschillende secties en zet een deel vast met een clip om zo effectief mogelijk je haar te krullen. Krul eerste het onderste gedeelte van de haren en daarna de rest. Hoeveel haar je precies pakt is aan jou. Hoe minder haar, hoe heftiger de krul.


Fout 5: Krullen in de verkeerde richting
Het maken van krullen lijkt niet zo moeilijk. Euhm, yeah right. Het is van belang hoe je de krultang vastpakt. Wil je wat extra volume? Zet dan de krul hoog aan en til de krultang op. Door de krultang recht te houden verlies je volume. Wanneer je alle krullen dezelfde kant op krult kan het zijn dat het één grote krul wordt. Voor een look met meer volume en een meer rommelige feeling kun je om en om krullen. Het meest natuurlijke resultaat krijg je wanneer je van je gezicht weg krult.

Fout 6: Krultang te lang in het haar
Je hoeft de krultang slechts tien seconden in het haar te houden. Wanneer je een wat strakkere krul wil kun je het wat langer vasthouden. Ook als je haar wat dikker is kun je het wat langer later zitten. Gebruik voor elke lok ongeveer dezelfde tijd voor het mooiste resultaat.

Fout 7: Krullen niet afkoelen
Laat je krullen afkoelen nadat je klaar bent. Wanneer je ze meteen laat 'vallen' worden ze losser en verdwijnt de krul sneller. Voor een meer vaste krul kun je hem het beste even in je hand houden of vastzetten met ene clipje terwijl ze afkoelen. Zo blijven je krullen ook langer zitten.

Fout 8: Haar niet drogen
Zorg er altijd voor dat je haar droog is voordat je het gaat krullen. Wanneer je iets hoort knisperen terwijl je je haren krult weet je dat het nog vochtig is. Het kost misschien even wat meer tijd om je haren compleet te drogen, maar het resultaat zal beter zijn.

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved