Twee meiden leven een week zonder smartphone en dit is wat er gebeurde

Lifestyle door roos

Even Facebook checken in de pauze, Google Maps als je de weg niet weet en de Whatsappgroep met je vriendinnen... Een smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Wist jij dat zeker 50% van alle mensen verslaafd is aan hun smartphone en dat wij gemiddeld zo'n 221 keer per dag op onze smartphones kijken? OMG! Ben jij benieuwd wat er gebeurd als als je een week zonder smartphone leeft? Lees dan snel verder.

IKEA heeft in samenwerking met Lifehunters TV een video gemaakt over een sociaal experiment waarbij een gezin een week lang geen gebruik mag maken van beeldschermen. Het gezin, met vader, moeder en twee dochters mogen de hele week geen laptop, televisie en - misschien wel het állermoeilijkste - hun smartphone niet gebruiken.

Tijdens deze 'digital rehab' werd de familie de hele week gefilmd. Ben jij benieuwd? Het restulaat zie je in deze video.

De boodschap van deze video is dus eigenlijk dat wij misschien wat bewuster moeten worden van ons mediagedrag, want dit heeft super veel impact op ons. Leg dus af en toe die smartphone eens aan de kant en voer gewoon eens een goed gesprek aan de keukentafel met je broertje, zusje of je moeder!

Lees ook: