Dit zijn de do's & dont's voor het appen met je crush

Lifestyle door roos

Je hebt eindelijk het nummer van je crush bemachtigd. Woehoe, congrats! Maar wat nu? Begin jij het gesprek of moet hij/zij de eerste zijn? Hoe houd jij het gesprek op gang en hoe lang wacht je voordat je iets terugstuurt? Vandaag vertelt Girlscene je alle do's en don'ts tijdens het appen met je crush, zodat jij binnenkort misschien wel op date gaat met die hottie.

Do's

Zet je leesbevestigingen uit
Zodat je geen irritante vraagtekens of opmerkingen krijgt als 'Ik zie dat je het gelezen hebt'. Zo voorkom je ook dat je dit zelf naar je crush stuurt natuurlijk ;-).

Wacht even voordat je iets terugstuurt
Het mag best een beetje spannend blijven. Leg je telefoon gewoon weer even weg en stuur op een later moment iets terug. En nee, dat is niet omdat je hard to get wil zijn, maar zo voorkom je dat je impulsieve dingen zegt én zo heb je in ieder geval genoeg gespreksstof over voor een eventuele date. Ook ben je op deze manier een stuk minder obsessief met alles bezig.

Wees niet bang om een gesprek te starten
Ook al heb jij als laatste iets gezegd. Verbreek die radiostilte! Misschien weet hij of zij gewoon niet wat ie moet zeggen en is de ander juist blij dat jij het initiatief neemt.

Laat het los
Let it goooo, als je al een week niks van je crush hebt gehoord... Als diegene je echt leuk vindt laat hij/zij geen week op zich wachten.

Praat over dingen die jullie leuk vinden
Kijken jullie bijvoorbeeld allebei dezelfde serie? Perfect! Gelijk een goede aanleiding tot een date.

Stel vragen
Om een einde aan jullie gesprek te voorkomen is het slim om vragen te stellen. Leer je hem of haar gelijk een stuk beter kennen. Stel het liefst open vragen.

Gebruik emoji's
Emoji's zeggen soms meer dan woorden.
 

Don'ts

Whatsappen is niet daten
Praat dus niet alleen via je telefoon met je crush, maar maak ook een praatje met hem/haar face to face. Dit is natuurlijk tien keer leuker dan via een beeldscherm.

Stuur niet 24/7 berichtjes
Zo hebben jullie tijdens de date ook nog wat te bespreken.

Doe je niet anders voor dan je eigenlijk bent
Haat jij voetbal, maar weet je dat de ander het fantastisch vindt? Doen niet alsof jij ook opeens een voetbalfanaat bent, want op een gegeven moment val je door de mand...

Een berichtje sturen wanneer je nog geen antwoord hebt op je vorige vraag
Dat hij of zij nog niet gereageerd heeft, betekent echt niet dat diegene niet meer geinteresseerd is. Hij of zij kan ook met iets anders bezig zijn.

 

Een foto die door crushtextz is geplaatst op

 

Spelfouten maken
Lees altijd even je berichtje na voordat je op 'verzenden' klikt. Veel spelfouten maken kan een afknapper zijn, maar iedereen maakt weleens een foutje natuurlijk.

Dronken berichten
Tja, eigenlijk zou je je telefoon thuis moeten laten tijdens een wilde avond stappen. Het is zo verleidelijk om in een dronken bui een berichtje te sturen, maar de dag erna heb je meestal spijt. Oeps...

Gebruik het niet als klaagmuur
Je mag echt wel zeggen dat je een rotdag hebt, maar praat niet alleen maar over negatieve dingen. 

Blijf niet aan je telefoon plakken
Je berichtje is verzonden, jij kijkt nu elke vijf seconden op je telefoon of hij of zij als iets heeft terug gestuurd. Herkenbaar? Hoe moeilijk dit ook klinkt: probeer je telefoon toch even weg te leggen, want dit is natuurlijk tijdverspilling.

Lees ook: