Lifestyle

Dit zijn de do's & dont's voor het appen met je crush

Je hebt eindelijk het nummer van je crush bemachtigd. Woehoe, congrats! Maar wat nu? Begin jij het gesprek of moet hij de eerste zijn? Hoe houd jij het gesprek op gang en hoe lang wacht je voordat je iets terugstuurt? Vandaag vertelt Girlscene je alle do's en don'ts tijdens het appen met je crush, zodat jij binnenkort misschien wel op date gaat met die hottie.

Do's

Zet je leesbevestigingen uit
Zodat je geen irritante vraagtekens of opmerkingen krijgt als 'Ik zie dat je het gelezen hebt'. Zo voorkom je ook dat je dit zelf naar je crush stuurt natuurlijk ;-).

Wacht even voordat je iets terugstuurt
Het mag best een beetje spannend blijven. Leg je telefoon gewoon weer even weg en stuur op een later moment iets terug. Je voorkomt dat je impulsieve dingen zegt én zo heb je in ieder geval genoeg gespreksstof over voor een eventuele date.

Wees niet bang om een gesprek te starten
Ook al heb jij als laatste iets gezegd. Verbreek die radiostilte! Misschien weet hij gewoon niet wat hij moet zeggen en is hij juist blij dat jij het initiatief neemt.

Laat het los
Let it goooo, als je al een week niks van hem hebt gehoord... Als hij je echt leuk vindt laat hij geen week op zich wachten.

Praat over dingen die jullie leuk vinden
Kijken jullie bijvoorbeeld allebei dezelfde serie? Perfect! Gelijk een goede aanleiding tot een date.

Stel hem vragen
Om een einde aan jullie gesprek te voorkomen is het slim om vragen te stellen. Leer je hem gelijk een stuk beter kennen. Stel het liefst open vragen, zodat hij niet met alleen een ja of nee antwoordt.

Gebruik emoji's
Emoji's zeggen soms meer dan woorden.

Houd het luchtig
Voer geen zware gesprekken via Whatsapp, hij hoeft niet gelijk je hele levensverhaal te weten.

Don'ts

Whatsappen is niet daten
Praat dus niet alleen via je telefoon met je crush, maar maak ook een praatje met hem face to face. Dit is natuurlijk tien keer leuker dan via een beeldscherm.

Stuur niet 24/7 berichtjes
Dat kan hem namelijk afschrikken.

Doe je niet anders voor dan je eigenlijk bent
Haat jij voetbal, maar weet je dat hij het fantastisch vindt? Doen niet alsof jij ook opeens een voetbalfanaat bent, want op een gegeven moment val je door de mand...

Een berichtje sturen wanneer je nog geen antwoord hebt op je vorige vraag
Dit komt stalkerig over en ook dit schrikt hem waarschijnlijk af. Gewoon eventjes geduld, ladies :-).

 

Een foto die door crushtextz is geplaatst op

Gebruik geen 43983 emoji's
Emoji's zijn een leuke toevoeging, maar overdrijf niet.

Spelfouten maken
Lees altijd even je berichtje na voordat je op 'verzenden' klikt. Veel spelfouten maken kan een afknapper zijn, maar iedereen maakt weleens een foutje natuurlijk.

Dronken berichten
Tja, eigenlijk zou je je telefoon thuis moeten laten tijdens een wilde avond stappen. Het is zo verleidelijk om in een dronken bui een berichtje te sturen, maar de dag erna heb je meestal altijd spijt. Oeps...

Wacht niet té lang
Hard to get spelen is leuk, maar wacht niet zo lang dat hij de moed misschien al heeft opgegeven.

Gebruik het niet als klaagmuur
Je mag best een keer zeggen dat je geen zin in je huiswerk hebt, maar praat niet alleen maar over negatieve dingen. Straks denkt hij nog dat je een zeurpiet bent.

Blijf niet aan je telefoon plakken
Je berichtje is verzonden, jij kijkt nu elke vijf seconden op je telefoon of hij als iets heeft terug gestuurd. Herkenbaar? Hoe moeilijk dit ook klinkt: probeer je telefoon toch even weg te leggen, want dit is natuurlijk tijdverspilling.

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook