Food

Challenge: 'Ik at een week voor €3 per dag'

20

We hebben dit vast allemaal weleens meegemaakt: aan het einde van je geld is er nog een stukje maand over... No worries! Girlscene's Roos houdt namelijk van shoppen én lekker eten en ging daarom de €3 challenge aan. Ik heb geprobeerd om een week lang voor maar drie ekkies per dag een (gezond) avondmaal op tafel te zetten, zodat ik aan het einde van de maand misschien óók nog die nieuwe schoenen kan kopen. Ben jij benieuwd of het is gelukt? Lees dan snel verder!

Voordat ik aan deze challenge begon had ik er eigenlijk nog niet echt over nagedacht, dus toen het maandag was en ik in de supermarkt stond brak het zweet me toch wel even uit... Ik vind eten nu eenmaal lekker en kook graag, dus ik doe dan vaak ook niet moeilijk om een eurootje meer of minder tijdens mijn dagelijkse boodschappen. Dat was wel even afkicken dus. Me de rekenmachine op mijn telefoon in de aanslieg liep ik soms wel tien rondjes door de supermarkt, op zoek naar avondeten dat goedkoop was, lekker smaakt én ook nog eens gezond is. Ik heb elke dag bijgehouden hoeveel ik uitgaf, een foto gemaakt van mijn low budget dinner en laat je weten hoe het smaakte, dus lees snel verder!

Maandag: Courgetti

Sinds ik een Spirelli a.k.a. de spiraalsnijder heb gekregen van mijn ouders (was dit een hint dat ik meer groenten moest eten?), ben ik groot fan van courgetti. Wat blijkt? Het is ook nog eens lekker budget proof. Dus ik was blij, want dag één moest dus wel goedkomen.

Ik kocht het volgende:
Avocado €1,11
Pasta €0,34
Cherrytomaatjes €0,99
Courgette €0,55
Totaal: €2,99 

Toen ik bij de cherrytomaatjes aankwam in de Appie besefte ik dat ik eigenlijk alleen nog een courgette kon kopen en dat ik verder niks meer mocht uitgeven. Dat was toch wel een beetje karig... Dat moet dan maar. Zoals je op de foto misschien al had gezien heb ik op dag één eigenijk al gecheat... Shame on me! Ik heb er heel sneaky nog wat pijnboompitjes aan toegevoegd, want hé die had ik toch al in huis. Mag best, toch? Bonus: ik had nog genoeg over om de volgende dag op te warmen als lunch! Yummmm.

Dinsdag: Gepofte zoete aardappel

Dit is dus het resultaat van de dinsdag! Gewoon een lekker AVG'tje (aardappel, vlees en groente). Ik zag een kleine broccoli in de supermarkt die mij precies goed leek voor één persoon dus die ging mee. Ik houd niet zo van de 'Hollandse aardappel' dus ik ging voor een zoete aardappel en eenmaal bij het vleesschap bleek dat ik niet veel keus had, omdat ik natuurlijk binnen mijn budget moest blijven. Dus kipburgers it is! 

Zoete aardappel €0,50
Broccoli €0,69
Kipburgers €1,75
Totaal: €2,94

Eigenlijk was het verrassend lekker. Ik ben niet zo van de standaard aardappels, vlees en groente, maar voor de afwisseling was het prima en ook nog eens binnen het budget! Ik had eigenlijk nog nooit gepofte zoete aardappel gemaakt, dus het is wel handig om te weten dat deze dus een uur(!) in de oven moeten. ;-) Hierdoor werd het wel een beetje een latertje, maar het is zeker een aanrader!

Woensdag: Gevulde paprika

Yes! Al bijna op de helft. Hoeveel geld heb ik eigenlijk al bespaard? Gevulde paprika's kreeg ik als tip van Girlscene's Danique, want ik was vandaag een beetje inspiratieloos. En alsof het zo moest zijn, waren de paprika's ook nog eens in de bonus!

Paprika's €0,74
Gehakt €1,75
Rijst €0,42
Tomatenblokjes €0,49
Totaal: €2,91

Ik bleef dus wederom binnen het budget. Woehoe! Voor de smaak voegde ik was kruiden toe aan het gehakt die ik mijn keukenkastje had staan. Ik at dit samen met mijn huisgenootje die er nog wat paprika's bij kocht, maar eigenlijk zaten wij na één goed gevulde paprika al helemaal vol. 

Donderdag: Pita gegrilde groente

Vandaag ga ik het anders aanpakken, dacht ik. Ik had al precies in mijn hoofd wat ik wilde gaan eten, maar twijfelde of ik wel binnen mijn budget zou blijven als ik al mijn boodschappen bij de Appie kocht. Dus ik ging niet eerst naar mijn oude vertrouwde Albert Heijn, maar mijn eerste stop was de groenteboer. Dit deed ik natuurlijk niet voor niets, want ik wist dat ze hier de lekkerste hummus van Amsterdam verkochten en dat betaal je gewoon per gram!

Hummus €0,60
Pitabroodjes €0,79
Aubergine €0,89
Kiemgroenten €0,65
Totaal: €2,93

Ik slaagde bij de groenteboer dus voor een mini bakje hummus, (hoewel ik het liefst een kilo in zou slaan) én een aubergine. Vervolgens ging ik richting de Appie voor de pita's en kiemgroenten (mét 35% korting sticker (winning!) en bleef ik dus wederom gewoon lekker onder die drie euro.

Vrijdag: Wrap pizza's

Hij ziet er misschien een beetje karig uit, maar lekker dat 'ie was! Het is vrijdag en dat betekent: weekend. Ik had zin in iets lekkers en ongezonds. Om een diepvriespizza voor een paar euro in de oven te knallen stond mij een beetje tegen, dus ik ging voor wrap pizza's. Deze zijn eigenlijk ook gewoon veel lekkerder (en gezonder!).

Meergranenwraps €1,39
Tomatenpuree €0,12
Salami €1
Olijven €0,65
Totaal: €3,16

Aiii... Ik was zo lekker bezig en op de laatste dag kom ik dan toch nét boven die €3 uit. Jammer! Had misschien toch even op de fiets naar de Lidl moeten springen, maar hey, die 0,16 cent. ;-) Het was wel super lekker, dus totally worth it!

Mijn eindconclusie:
Ik moet toegeven, het was best wel lastig... Als je samen eet met mensen is het een stuk makkelijker om binnen het budget te blijven, maar  als je alleen eet wordt het al een stuk lastiger. Toch is het (bijna) elke dag gelukt en met een beetje creativiteit flans je een prima maaltijd in elkaar. Ik heb over het algemeen prima gegeten deze week en heb heel wat centjes bespaard. Ik kwam erachter dat sommige producten, zoals de tomatenblokjes van AH basic, echt prima zijn, terwijl ik deze anders straal voorbij liep... Ik laat volgende week mijn rekenmachine thuis, maar weet nu wel hoe ik iets bewuster boodschappen kan doen. Heb ik stiekem ook wat vaker een excuus om toch die nieuwe schoenen te kopen. ;-)

Lees ook:

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

20 reacties

 • 2 jaar geleden Nox

  Avondeten voor 3 euro valt toch best wel mee? Slim inkopen, voor meerdere dagen koken. Ik noem het pas een challenge als je voor 3 euro per dag gaat. Dus ook je ontbijt en lunch er bij in.

 • 2 jaar geleden Koala

  Ik zou nog honger hebben... volgens mij is het echt te weinig eten. No way dat 1 'goed' gevulde paprika voldoende is.

 • 2 jaar geleden HummingBirdx

  Eet ik nou zo abnormaal veel als avondeten of is dit echt weinig?

 • 2 jaar geleden lol

  Is dit dan het enige wat je op die dag gegeten hebt? Want ik neem niet aan dat je hiermee aan de 2000 calorieen komt

 • 2 jaar geleden Lighthouse

  oei, en ik heb vandaag voor een doosje kumquats alleen al €3 betaald hahaha

 • 2 jaar geleden Sabrina

  Mirthe, misschien leuk om meer recepten te delen? Ik kom namelijk net niet onder de 3,- uit. Alles is zo duur bij mij in de buurt.

 • 2 jaar geleden Lisette

  Het ziet er ook nog eens lekker uit!

 • 2 jaar geleden Mirthe

  Ik doe dit eigenlijk elke dag als student, en ik vind het niet eens meer zo moeilijk! Ik kook vaak genoeg een ruime hoeveelheid pasta (€0.50) met een bakje crème fraiche (€0,35) en verse groenten (courgette à €0.65, halve kilo tomaten à €0,90), en daar eet ik dan twee dagen van. Dat is €1,20 per dag! Geen vlees eten helpt wel, moet ik zeggen, dus dat is ook zeker een tip!

 • 2 jaar geleden Vlokje

  "Me de rekenmachine op mijn telefoon in de aanslieg liep ik soms wel tien rondjes" oke wat moet dit voorstellen? lol

 • 2 jaar geleden MamavanChloë

  Dit is dan echt weer iets voor mensen die wel alles lusten... :P

 • 2 jaar geleden Roos - redacteur Girlscene

  @Isabelle Haha, dat klopt! Thanks voor de uitleg @Bambi

 • 2 jaar geleden afrikanbeauty

  leuk artikel !! hahahah goeie tips ook voor studenten die op zichzelf wonen xd

 • 2 jaar geleden ohsnapitzdemi

  leuk artikel! Zoiets moeten jullie vaker doen, superhandig voor de broke studenten onder ons haha

 • 2 jaar geleden Bambi

  @isabelle het is een grapje dat je geld meestal al op is voor de maand voorbij is

 • 2 jaar geleden Isabelle

  Staat in de inleiding ⬇

 • 2 jaar geleden Isabelle

  "aan het einde van je geld is er nog een stukje maand over..."

  Volgensmij zijn daar twee woorden door de war gehaald! ;D

 • 2 jaar geleden PaperTown

  Superknap gedaan! Leuk artikel ook!

 • 2 jaar geleden Chantal

  Ook een tip: in plaats van naar de Albert Heijn naar een goedkopere supermarkt gaan. Lidl heeft bijvoorbeeld prima groenten.

 • 2 jaar geleden Loes ♥

  Is dit zonder de ochtend en de middag erbij? Of at je dat met producten die je nog in huis had?

 • 2 jaar geleden Atosenzosja

  Knap gedaan! Wat je eventueel had kunnen doen was de pita's die je nog over had (denk ik?) als pizza bodem gebruiken! Super lekker en ook niet helemaal ongezond. Werkt hetzelfde als op een wrap. Spul erop en in de oven. =)

  Maar nogmaals super knap en ziet er ook nog best lekker uit.

 1. 1