Food

Gezond eten met een klein budget doe je zo

Gezond eten is on trend. Nog nooit was er zoveel commotie rondom gezond eten en inmiddels iedereen heeft er iets over te zeggen. De ene na de andere goeroe duikt op om ons alles te vertellen over eten, sporten en biologisch leven. Maar hoe eet je gezond en volgens de laatste trends als je niet zo’n groot budget hebt? Gezond eten betekent niet automatisch duur eten. Dat bewijzen we met de volgende tips!

1. Gezond eten is niet automatisch duur eten. Je kunt het zelf zo gek maken als je wil. Natuurlijk kun je kiezen voor aparte gerechten die je online gevonden hebt, maar wat is er mis met aardappels, vlees en groenten? Zolang het verse ingrediënten zijn en je er niet te veel van neemt is het net zo gezond en voedzaam als bijvoorbeeld quinoa. Het fijne is dat deze ‘normale’ producten in elke supermarkt te vinden zijn. Neem daarom ook eens een kijkje bij goedkopere supermarkten zoals Lidl. Vooral groenten en fruit zijn hier stukken goedkoper. Ze hebben er zelfs tegenwoordig superfoods voor een fijne prijs. Ben je dus student, of heb je wat minder te besteden? Neem dan eens een kijkje in deze supermarkten.

Ook zijn er tegenwoordig superfoods te vinden in winkels waar je het niet zo snel verwacht, zoals Action. Het is dus zeker de moeite waard om even op onderzoek uit te gaan naar waar welke producten het voordeligst zijn.

2. Natuurlijk kun je ook altijd de folders in de gaten houden om precies te weten welke producten er in de aanbieding zijn. Eten dat in de aanbieding is vraagt soms wel om wat creativiteit, maar het kan vaak een heleboel geld schelen. Zijn bijvoorbeeld bananen in de aanbieding? Maak dan bananenbrood, bananenpannenkoekjes en havermout met banaan. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld het bananenbrood in te vriezen zodat je ook altijd wat achter de hand hebt. Heel veel producten kun je vers invriezen en later gebruiken, bijvoorbeeld kip. Kip is over het algemeen wat duurder, maar door het te kopen tijdens een actie en in te vriezen wordt het voordeliger. Let wel op dat je enkel producten koopt die ook op gaan. Eet jij elke dag rijstwafels en zijn deze in de aanbieding? Dan is het handig om wat extra mee te nemen. Eet je deze nooit, dan is het natuurlijk onzin om drie pakken in je winkelwagentje te stoppen. 😉

4. Doe één keer in de week boodschappen. Hoe vaker je naar de supermarkt gaat, hoe meer je meeneemt. Heel herkenbaar: je gaat even naar de supermarkt voor een pakje boter, je komt thuis met een tas vol eten… Maak daarom een lijstje aan het begin van de week en plan je maaltijden. Kun je ook gelijk rekening houden met de aanbiedingen. Haal enkel in huis wat je nodig hebt en wat opgaat.

5. Het is goedkoper om te koken voor een groep dan voor één persoon. Neem bijvoorbeeld een pak melk: een klein pak is vaak net zo duur als een groot pak. Woon je in een studentenhuis? Probeer dan samen te eten. Zo kost een maaltijd vaak slechts één euro per persoon! Je kunt natuurlijk ook de boel invriezen of meenemen als lunch de dag erna.

Lees ook:

Bron, bron

Must reads 👀