Health

5 tips van een topsporter om sporten wél vol te houden

Nu de dagen donkerder, korter en kouder worden, is het heel verleidelijk om thuis te blijven Netflixen. Over sporten wordt al helemaal niet gesproken... Daarom kun je deze maanden wel wat extra motivatie gebruiken om naar de sportschool te gaan of die thuis-workout uit te voeren. Vanaf nu geen smoesjes meer, want wij hebben dé perfecte tips gekregen van niemand minder dan tophockeyster Naomi van As. Voortaan gebruik jij dit en wil je niet anders meer.

#LikeAGirl
Met de #LikeAGirl-campagne willen Always en het gezicht van de campagne, Naomi van As, meiden inspireren om lekker te blijven sporten #LikeAGirl! Van sporten krijg je namelijk enorm veel zelfvrouwen. Je kunt je haar mooi doen en je leukste outfit uit de kast trekken om je zelfverzekerd te voelen, maar zoals je waarschijnlijk weet zit zelfvertrouwen vooral van binnen. Ook uit eigen ervaring weten we dat sporten zeker helpt om je zelfvertrouwen een boost te geven! 

Helaas is het tijdens deze koude wintermaanden niet écht aantrekkelijk om nog even de deur uit te gaan voor een workout. Wat extra motivatie komt dus wel van pas en daarom spraken wij met hockeyster Naomi van As om haar te vragen hoe zij gemotiveerd blijft. Hoewel zij gestopt is als international, vindt ze het een echte must om gewoon lekker fit te blijven. Wat doet zij als ze stiekem een keer geen zin heeft in een training?

1. Stel doelen
Je moet eerst een plan opstellen; wat wil ik eigenlijk? Hoe fit wil ik worden? Waar wil ik beter in worden? Je kunt overal een competitie in gooien, ook met jezelf. Stel doelen voor jezelf. Begin niet met 'Ik wil in één maand tien kilo afvallen', maar blijf realistisch. Denk aan de eerste maand één keer per week sporten en verhoog dit na een paar maanden naar twee keer per week. "Mijn motivatie is echt altijd beter willen worden. Ik ben van nature heel erg fanatiek. Ik wilde altijd al de beste zijn," zegt Naomi.

2. Zoek een sportbuddy
Sport samen met een vriend of vriendin. Als je alleen gaat en je hebt geen zin is het makkelijker om het sporten uit te stellen of te skippen, maar een vriendin afzeggen is toch lastiger en doe je minder snel. Een hele belangrijke tip is dus om bijvoorbeeld standaard op dinsdag en zaterdag te gaan sporten met je buddy, want je gaat haar natuurlijk niet afbellen.

3. Zoek iets wat je leuk vindt
Kies een sport uit die je écht leuk vindt, grote kans dat je er anders na drie weken weer mee stopt. Ook hier is het weer belangrijk dat je duidelijke doelen voor jezelf stelt. Dat maakt het sporten sowieso al veel leuker!

4. Wees niet onzeker
Sport jij niet omdat je onzeker bent of omdat je lichaam verandert? Zonde, ga er dan juist voor. Sporten is juist een manier om je zelfvertrouwen een boost te geven. Dat weet Naomi als geen ander. "Ik had hockey voor geen goud willen missen. Het heeft me ook meer zelfvertrouwen gebracht. Ik was vroeger super verlegen en ik denk dat hockey mij veel zelfverzekerder heeft gemaakt. Als ik ergens mee zat, kon ik ook altijd terecht bij mijn teamgenootjes. Voorafgaand aan de campagne werd me verteld dat veel meisjes stoppen met sporten in de puberteit en dat vind ik echt heel zonde. Ik heb zelf zoveel plezier gehad aan sport en door sport heb ik gemerkt dat alle meisjes hetzelfde meemaken in de puberteit. Ik vind het dus heel belangrijk dat meisjes lekker blijven sporten!" zegt de hockeyster.

5. Wees trots op jezelf
Je mag jezelf af en toe best een schouderklopje geven als je deze week drie keer bent gaan sporten in plaats van twee. Blijf uitdagingen zoeken en kies niet altijd de makkelijke weg voor jezelf. Soms is het goed om net iets meer moeite te doen en ergens overheen te stappen. De beloning is dan namelijk extra groot. Dan ben je nóg trotser op jezelf. Je bent doorgegaan en hebt het toch gered. Dat is heel mooi om te voelen! Be proud en beloon jezelf.

Om nog even die extra motivatie te krijgen hebben wij dé perfecte workout playlist samengesteld met de lekkerste liedjes zodat jij flink kunt gaan knallen. Want wat is er nu fijner dan hard werken op de leukste muziek? Terwijl je luistert naar de muziek gaat de tijd extra snel en vliegt jouw workout voorbij. Win-win situatie!

Je hoeft niet eens zelf aan de slag met het samenstellen van een lijst. Wij hebben op Spotify namelijk al een lijst samengesteld. Dus hup, naar de sportschool!

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved