Lifestyle

8 geheime Snapchat functies die je sowieso wil weten

Je moeder moet je misschien uitleggen hoe Snapchat werkt, maar wij hoeven jou toch zeker niets uit te vertellen? Je weet de filters haarfijn te vinden en kunt binnen een minuut dertien lelijke selfies naar je beste vriendin sturen. Maar er zijn toch écht functies die je nog niet kent. Weet jij bijvoorbeeld dat je twee filters tegelijk kunt gebruiken en dat je de emoji naast je vrienden kunt aanpassen? Deze handige trucjes vertellen we je allemaal in dit artikel. 

Twee filters tegelijk gebruiken
En dan bedoelen we de geofilters. Wil je jouw foto van een sepia-filter en de tijd voorzien? Je wist waarschijnlijk niet dat dit heel makkelijk kan. Kies een filter, houd deze vast met een vinger en swipe met een andere vinger voor de tweede filter. Klaar is je perfecte foto!

Gekleurde filters gebruiken
Er zijn meer filters dan zwart-wit, sepia en koel. Je kunt jouw foto ook van een leuk kleurtje voorzien! Kies een emoji met de gewenste kleur, bijvoorbeeld het gele hart, en maak 'm zo groot mogelijk. De emoji moet zo groot zijn als de hele foto. Sleep de emoji naar de zijkant, net zolang tot de emoji transparant wordt en je foto van een kleurtje is voorzien. 

Naam van vrienden aanpassen
Wil je een vriend een andere naam geven dan in de vriendenlijst staat? Ga naar je vriendenlijst en houd de naam van de gewenste vriend even vast. Tik vervolgens op het tandwiel en selecteer 'naam bewerken'. Voila!

Emoji naast je vrienden
Als je veel met mensen snapt dan verschijnt er een emoji naast hun naam. Maar wist je dat je deze emoji kan aanpassen? Ga naar instellingen en tik vervolgens op 'voorkeuren updaten'. Selecteer daarna 'vrienden emoji's' om de emoji aan te passen én om te zien wat de betekenissen van de emoji zijn. 

Vrienden toevoegen zonder dat je hun gegevens hebt
Je hebt niet altijd het nummer of de Snapchat-gebruikersnaam van iemand, maar dit hoef je ook niet per se te hebben om iemand toe te voegen. Ga naar 'vrienden toevoegen' en tik vervolgens op 'voeg mensen in de buurt toe'. Als je deze functie selecteert dan stem je er ook mee in dat andere Snapchatters in de buurt jouw gebruikersnaam kunnen zien. Houd hier rekening mee!

Dataverbruik verminderen
Snapchat vreet data en batterij. Als je dit wil besparen, ga dan naar instellingen en tik op 'voorkeuren updaten'. Selecteer vervolgens 'reisstand'. Deze stand vermindert het mobiele datagebruik.

Videochatten met vrienden
Wist je dat je ook kunt Skypen/Facetimen via Snapchat? Jouw vriend en jij moeten op dat moment tegelijk online zijn. Als dit zo is wordt het gele vierkantje in het chatvenster blauw. Houd dit vierkantje ingedrukt om een videochat op te starten samen met de ander. 

Snel wisselen tussen front en back camera's
Het kan tijdens een video heel leuk zijn om van camera te wisselen. Als je filmt moet je de knop ingedrukt houden, dus het is vrij onhandig om met je andere hand op het camera-icoontje te tikken om van camera te wisselen. Dit kan gelukkig ook veel makkelijker! Tik twee keer met een vinger op het scherm en de camera wisselt. Handig! 

Volg jij Girlscene al op Snapchat? Voeg ons toe op gebruikersnaam Girlscene_NL

Meer lezen:

Bron

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved