Lifestyle

Zo organiseer jij pakjesavond met vriendinnen

Het is alweer bijna 5 december en dat betekent pakjesavond! Dit is de beste manier om cadeautjes te scoren los van je verjaardag, toch? Wij zeggen er in ieder geval geen nee tegen. Vier jij met je familie geen Sinterklaas meer? Dat betekent natuurlijk niet dat Sinterklaas jou overslaat dit jaar. Trommel wat vriendinnen op en laat het feest maar beginnen!

1. De datum
Pakjesavond is natuurlijk op 5 december, maar omdat dit niet heel praktisch is mag het ook best het weekend ervoor. Heb je een grote vriendinnengroep? Wees dan op tijd met plannen, voordat iedereen alweer andere afspraken heeft staan. Grote kans dat veel mensen het ook niet met familie vieren. Maak bijvoorbeeld een datumprikker aan, zodat je precies kan zien welke datum het beste uitkomt. Of maak een ‘ouderwetse’ uitnodiging en verstuur deze via de post.

2. De locatie
Niet geheel onbelangijk: waar vindt het Sinterklaasfestijn plaats? Ga voor een huis met een (grote) woonkamer, zodat iedereen een lekker zitplekje heeft. Moet je het met weinig ruimte doen? Gooi allemaal kussens en kleedjes op de grond en je hebt één grote bank gecreëerd. Super knus!

3. De activiteit
Goed, de datum en locatie staan vast. Dan nu het állerbelangrijkste: wat gaan jullie doen? Wij hebben een aantal leuke opties voor je op een rij gezet:

♥ Lootjes trekken
Via internet is het super makkelijk om nu digitaal lootjes te trekken en (het leukste) je verlanglijstje in te vullen. Zo gepiept dus. Bij een surprise hoort natuurlijk ook een leuk gedicht, over wat jouw vriendin het afgelopen jaar heeft uitgespookt ;-). Overdrijven is toegestaan.

♥ Cadeautjes zonder geld
Zitten jullie even krap bij kas in deze dure maand? Geen probleem! Dit is namelijk hartstikke leuk en kost helemaal niks! Kijk eens op zolder of doorzoek je (kleding)kasten. Er zijn vast dingen die jij niet meer gebruikt, maar waar een ander super blij van wordt. Denk aan een miskoop die je vriendin misschien geweldig staat. 

♥ Dobbel spel
Iedereen kent waarschijnlijk het beroemde dobbelspel wel. Voor wie er nog niet mee bekend is, of gewoon even de spelregels is vergeten leggen wij het nog even uit:

Ronde 1
Dit gaat door, totdat alle cadeaus verdeeld zijn.
1: pak een cadeau, maar pak hem niet​ uit
2: alle cadeaus naar links verplaatsen
3: pak een cadeautje en pak hem uit
4: alle cadeaus naar rechts verplaatsen
5: pak een cadeau uit (als je die hebt)
6: pak een cadeau, maar pak hem niet uit

Ronde 2
Kies hoe lang jullie het spel willen spelen en zet de wekker. Vanaf nu mag je niet meer op de klok kijken… 

1: ruil met iemand jouw cadeau
2: alle cadeaus naar rechts verplaatsen
3: alle cadeaus naar links verplaatsen
4: ruil een cadeau met een ander
5: steel een cadeau van een ander
6: ruil met iemand al jouw cadeaus

♥ Hapjesavond
Ga gezellig met elkaar eten. Neem allemaal iets lekkers mee en smullen maar! Ben je met een klein groepje? Organiseer een Sinterklaasdiner en laat iedereen een verschillend gerecht maken.

4. De hapjes
Denk je aan Sinterklaas, denk je aan pepernoten. Bij gezelligheid hoort natuurlijk wat te snacken. Koop dus een kilo pepernoten in en wat chocoladeletters en jij hoort niemand klagen. 

5. De cadeautjes
Wil je niet teveel geld uitgeven aan cadeautjes en hebben jullie een maximum bedrag afgesproken? Wij hebben hieronder wat cadeautjes geselecteerd die leuk zijn om te geven én te krijgen, en ook nog eens budgetproof zijn ;-).

Nyx soft matte lip cream €7,65


The Body Shop mini scrub €6

Costes kettinkje €9,95


Marble telefoonhoesje €12,85

Rituals douchefoam €8,50

H&M make-uptasje €9,99

Lees ook:

Bron