Lifestyle

Dit verklaart waarom vrouwen anders slapen dan mannen

Wij zijn 's avonds eerder moe, hij droomt vaker, wij hebben áltijd koude voeten, maar mannen snurken vaker. Er zijn ontzettend veel verschillen tussen hoe wij slapen en hoe onze boyfriend de nacht doorbrengt. En wist je dat hij er eigenlijk helemaal niks aan kan doen dat hij na de daad gelijk in slaap valt? Hoe dit komt leggen wij je uit in dit artikel!

♥ Wij zijn 's avonds eerder moe
Wij mensen hebben een speciaal systeem waardoor je lichaam 's avonds een seintje afgeeft en wij automatisch moe worden. Deze moeheid signalen beginnen bij vrouwen ongeveer twee uur eerder dan bij mannen. Vrouwen hebben namelijk een iets korter dagritme dan mannen, daarom zijn wij dus eerder moe. Dit verschil in dagritme verklaart ook waarom vrouwen vaker ochtendmensen zijn én waarom mannen 's avonds vaker zin in seks hebben.

♥ Wij hebben het sneller koud
Onderzoekers zeggen dat onze zenuwen, die de bloedtoevoer regelen naar onze handen en voeten, gevoeliger zijn bij vrouwen. De bloedvaten vernauwen, waardoor de doorstroming van het warme bloed vertraagt. Dit verklaart dus onze ijskoude voetjes tijdens de wintermaanden! Sorry heren, maar wij kunnen hier niks aan doen. 

♥ Wij worden vaker wakker vóór de wekker
Wakker worden voor de wekker. Heeft dit te maken met onze vrouwelijke intuïtie? Dat is nog nooit bewezen. Wel slapen vrouwen eerder dan mannen, dus vrouwen zijn hierdoor van nature ook eerder alert op de dag. Terwijl wij al hebben gedoucht en klaar zijn voor de dag, is hij waarschijnlijk pas net ontwaakt uit zijn derde snooze-sessie.

♥ Hij slaapt beter
Eén op de vijf vrouwen slaapt zelfs vijf dagen per week slecht, vergeleken met maar acht procent van de mannen. Dit heeft met onze hormonen te maken. Het mannelijk hormoon testosteron werkt namelijk kalmerend, waardoor mannen beter en dieper slapen. Dit in tegenstelling tot ons vrouwelijk hormoon, wat niet over deze eigenschap beschikt. Hebben wij in ieder geval een goed excuus voor ons ochtendhumeur ;-).

♥ Hij droomt vaker
Je droomt meestal op het moment dat je in je diepste slaap zit. Goed (door)slapen heeft te maken met de tijd waarop je naar bed gaat, je lichaamstemperatuur, maar ook met jouw menstruatiecyclus. De tweede helft van je cyclus stijgt je lichaamstemperatuur namelijk. Vrouwen die regelmatig ovuleren hebben waarschijnlijk dus meer slaapproblemen en slapen minder diep, waardoor wij dus veel minder tijd krijgen om te dromen. Wist je trouwens dat vrouwen vaker over persoonlijke conflicten dromen en mannen eerder over algemene rampen?

♥ Hij valt na seks sneller in slaap...
...Terwijl wij gewoon nog even willen knuffelen. Maar het is echt waar, onze mannen kunnen hier eigenlijk niks aan doen. Dit komt doordat er bij de man na de seks een soort chemische reactie onstaat in het lichaam waarbij stofjes vrijkomen die de slaap bevorderen. Daarnaast is hij de persoon die over het algemeen meer energie verbruikt tussen de lakens plus krijgt hij gemiddeld vaker een orgasme. 

Lees ook:

Bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved