Food

YES! Kaas is goed voor je gezondheid

2

Kaaslovers opgelet: Wij hoeven onszelf namelijk niet langer te verantwoorden als wij ongegeneerd blokjes kaas naar binnen werken op een verjaardag, een kaasplankje bestellen als tweede dessert of een pizza beleggen met meer kaas dan pizza. Vanaf nu mag je blij zijn met je kaasverslaving, want volgens een nieuw onderzoek schijnt kaas juist hartstikke goed voor ons te zijn! 

Uit Deens onderzoek is gebleken dat het eten van kaas positieve effecten heeft op je gezondheid. Het zou je beschermen tegen hart- en vaatziekten en stofwisselingsziektes.

 

Een foto die door vinniegee74 is geplaatst op


Een groep onderzoekers heeft 139 deelnemers onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep at 80 gram vette kaas per dag, de tweede groep 80 gram vetarme kaas en de laatste groep at geen kaas. Wat blijkt? Bij geen enkele groep was echt verschil gemeten ten opzichte van het cholesterolgehalte. Bij één groep was zelfs ‘goed cholesterol’ toegenomen. En nee, dit is niet de groep met vetarme kaas, maar gewoon onze oer-Hollandse kaas uit Gouda!

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws, maar voordat je nu gelijk een sprintje naar de winkel trekt voor een blok kaas willen we er nog wel even bij vertellen dat het onderzoek gedeeltelijk is gefinancierd door een groep zuivelfabrikanten. De onderzoekers waren dus erg gefocust op het zoeken naar bewijzen dat kaas júist goed voor een mens is, maar dat betekent natuurlijk niet dat het minder waar is. ;-)

Vanavond aan de kaasfondue dan maar?

Lees ook:

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved