Lifestyle

Dankzij deze 10 tips maak jij altijd de perfecte foto

Wij als Instagram-verslaafden voegen regelmatig nieuwe foto's toe aan ons profiel. Of je nu met een spiegelreflex fotografeert of gewoon met je telefoon, we vinden het allemaal belangrijk dat onze foto's er goed uitzien voordat ze een plekje krijgen op social media. Er zijn een paar belangrijke dingen die jouw foto maken of breken. Met deze spoedcursus fotografie staat iedereen versteld van jouw fotoskills!

1. Regel van drie
Wanneer je een foto van iets wil maken zorg je ervoor dat belangrijkste item het middelpunt van je foto wordt. Neem middelpunt niet té letterlijk, want als je iets precies in het midden fotografeert wordt de foto soms erg saai. Wij hebben hier een handig trucje voor je. Misschien heb je het op je telefoon al zo ingesteld, het 'raster'. Je krijgt met deze optie negen vierkanten op je scherm en dit is een super handige trick om goede foto's te maken. Door het object op de snijpunten van het raster te plaatsen trek je veel meer aandacht naar je foto toe. Probeer het zelf maar eens en zie het verschil!


2. Centreren
Soms kan het maken van foto's in het midden juist super mooi zijn. Maar... er staat hierboven dat ik geen foto's in het midden mag maken? Jep, maar dit is een uitzondering! Sommige objecten zijn júist mooi als je het vanuit het midden neemt.


3. Symmetrie
Maak je foto's bij het water of van een landschap? Speel met de reflectie en moet je eens kijken wat een mooi resultaat je krijgt!


4. Frame in een frame
Je kunt leuk met de omgeving spelen waar je bent, wees creatief! Een frame in een frame plaatsen is een leuke manier om diepte te creëren. Dus ga op zoek naar mooie ramen, gekke takken of bogen en je foto krijgt een super mooi effect.

De foto hieronder zien wij veel op Instagram voorbij komen. Yes, dit is ook een frame in een frame!


5. Let op lijnen
Lijnen helpen de personen die naar je foto kijken en leidt naar het belangrijkste gedeelte waar jij de aandacht op wil leggen. Denk aan paden, muren, wegen of patronen die worden gebruikt als belangrijke lijnen.


6. Patronen en texturen
Mensen voelen zich visueel aangetrokken tot patronen. Ga het liefst voor een regelmatig patroon, dit geeft een gevoel van harmonie. Mensen vinden het fijn om hiernaar te kijken.


7. Laat ruimte over
Het is natuurlijk super mooi als je hele beeld gevuld is, maar probeer ook eens het tegenovergestelde. Doe eens een paar stappen naar achteren en laat bijvoorbeeld zien in welke omgeving je fotografeert, of maak een minimalistische foto.


8. Let op goede kleurcombinaties
Een foto met weinig kleur is best saai. Heel vaak wordt vergeten te letten op kleur tijdens het maken van een foto, maar dit is wel heel erg belangrijk voor een sprekende foto. Gebruik tegenovergestelde kleuren om een knallende foto te maken. Hieronder zie je de kleurencirkel voor een kleine opfriscursus. ;-)


9. Links naar rechts regel
We lezen allemaal van links naar rechts, right? Het schijnt dat wij afbeelden ook bekijken van links naar rechts. Zorg er dus voor als je een afbeelding maakt met iemand die beweegt dat je de persoon ook van links naar rechts laat bewegen.


10. Plaats objecten naast elkaar
Wil je een verhaal vertellen met je foto? Probeer dan eens om meerdere dingen op een foto te krijgen. Het is vaak even zoeken voordat je het goede shot hebt, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Vaak vormt het een mooi contrast en vullen de elementen op jouw foto elkaar aan.


Lees ook:

Bron

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved