Lifestyle

FOMO voor een feestje? Met deze 6 tips heb je daar nooit meer last van

Je bent gesloopt na een lange dag werken, belt je vriendin om te vragen of je ook mee gaat naar de kroeg. Hmm... Je had je eigenlijk net verheugd op avondje me-time met een bak popcorn en Netflix, maar straks mis je dan een super leuke avond? Je denkt nu al aan het moment dat je alle leuke Snapchat-stories voorbij ziet komen terwijl jij in pyjama Bridget Jones zit te kijken... Met deze tips heb jij geen last meer van dit rotgevoel! 

Is dit voor jou herkenbaar? Dat is helemaal niet gek, bijna driekwart van de jongeren heeft wel eens last van fear of missing out. We zijn bang om hét feestje te missen waar iedereen nog maanden over praat. Of stel je voor dat je nou nét de liefde van je leven misloopt!?

Waar komt fomo vandaan?
24/7 je telefoon checken, van alles op de willen hoogte blijven en bang zijn dat andere mensen meer plezier hebben zijn typische dingen die je doet als je last hebt van fomo. Door onze tijdlijn op Facebook, verhalen op Snapchat en partypics op Instagram zien wij constant hoe leuk het leven van anderen is. Zeg nou zelf, jij deelt ook graag kiekjes van een fantastische avond? Stiekem baal jij best wel een beetje als je foto's voorbij ziet komen van een legendarische avond, terwijl jij op de verjaardag van je oma zit... Social media is natuurlijk gemaakt voor ons plezier, maar waarom voelen wij ons daar soms alleen maar ongelukkig door? Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Met onderstaande tips kom jij van je fomo af.

♥ Geef toe
Misschien wil je het niet toegeven, maar wees nou even eerlijk tegen jezelf... Van dit nare gevoel heeft iedereen wel eens last, raak dus vooral niet in paniek.

♥ Qualitytime met vriendinnen
Heb jij geen energie voor een feestje, maar wil je niet alleen thuis zitten? Stel in je vriendinnengroep eens voor om met zijn allen te gaan eten, een spel te doen of organiseer een sleepover!

♥ Vliegtuigstand
Zet je telefoon eens wat vaker op vliegtuigstand! Moet jij eens opletten hoeveel tijd jij opeens over hebt. 

♥ Verwijder social media van je telefoon
Oké, oké, dit is misschien wel een heel drastische maatregel, maar effectief is het zeker. Refresh jij zo vaak je tijdlijn en besef je je dat hij niet meer vernieuwt omdat hij al up to date is? Dan is het misschien best een goed idee om Facebook tijdelijk te skippen op je telefoon en dan niet stiekem de hele tijd je laptop erbij te pakken ;-). Een andere tip is om social media te verhuizen van de sneltoets naar bijvoorbeeld te tweede pagina op je telefoon. Op deze manier zie je de apps niet gelijk staan, waardoor je minder snel geneigd bent om te klikken.

♥ Meet je social media gebruik
Houd eens een dag bij hoeveel tijd jij dagelijks spendeert aan social media. Pak een notitieboekje en houd bij hoe vaak en hoelang jij bepaalde apps gebruikt. Wij durven dit nog niet aan...

♥ Leg je erbij neer
Je kan nou eenmaal niet overal bij zijn. Een mens mist nu eenmaal meer dan dat hij of zij meemaakt. Pluspunt: jouw vriendinnen liggen na een avondje doorhalen de hele dag brak in bed, maar jij bent fris en fruitig en ziet meer dan alleen de koelkast en je bed.

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved