Food

Voor deze breakfast burrito’s kom jij je bed wel uit

Ben jij ook een beetje klaar met je standaard bammetjes met kaas en jam? Dan is dit de perfecte timing om eens iets nieuws uit te proberen. Wat dacht je van een ontbijt burrito? In Amerika is het al heel normaal om met een burrito te ontbijten, dus waar wachten we nog op? Girlscene zet de lekkerste burrito recepten voor je op een rijtje!

Nu horen wij jou al denken. ‘Hallo, zoveel tijd heb ik écht niet in de ochtend!’ Dus hierbij de gouden tip: maak in één keer meerdere burrito’s en verpak deze allemaal apart. Je hoeft nu alleen ‘s ochtends een burrito uit de vriezer te halen, in de magnetron. Hoppa, klaar is je burrito.

Groente met ei

Dit is misschien wel de meest standaard burrito die je kan vinden op internet. Roerbak alle ingrediënten in een pan en vul de wrap hiermee. Deze is perfect om te proberen of breakfast burrito’s iets voor jou zijn! Niet te licht, niet te zwaar én super lekker! 😉

Boodschappenlijstje
♥ 1 ei
♥ 3 eiwitten
♥ kaas
♥ champignons
♥ paprika
♥ gedroogde tomaatjes

Avocado

Omdat gehakt in de ochtend misschien een beetje te heftig is, hebben wij hier gekozen voor kipfilet. De hummus zorgt voor wat extra smaak. Je kan kiezen voor naturel of met een smaakje zoals je hierboven op de foto ziet.

Boodschappenlijstje
meergranenwraps
♥ avocado
♥ gegrilde of gerookte kipfilet
♥ tomaatjes
hummus

Spinazie

Het was je vast al wel opgevallen, dit zijn geen gewone wraps. Nee, deze zijn niet beschimmeld, het zijn spinaziewraps! Heerlijk met een gekookt eitje en rookvlees. Voor een frisse bite kan je wat tuinkers of sla toevoegen. Super gezond en bevat weinig calorieën.

Boodschappenlijstje
♥ spinaziewraps
♥ rookvlees
♥ eitje
tuinkers

Nutella

Vind jij deze burrito’s allemaal iets te heftig klinken voor op de vroege ochtend en ontbijt jij liever met iets zoets? Verwarm een wrap en besmeer deze met Nutella. Wij beginnen al te watertanden bij warme Nutella… Wil je eens goed uitpakken met je ontbijt of wat dacht je van je vriendje verrassen? Voeg dan eens wat aardbeien, banaan of wat walnoten. Hier scoor jij definitely punten mee!

Boodschappenlijstje
♥ naturel wraps
Nutella
♥ aardbeien, banaan
♥ walnoten of hazelnoten

Ei

Voor deze wrap heb je geen échte wraps nodig, want die maak je van het ei! Kluts twee eieren door elkaar en bak deze in de pan. Je kan ervoor kiezen om de ham mee te bakken of je voegt deze later toe samen met de andere ingrediënten. Rol hem op en je eggwrap is klaar!

Boodschappenlijstje
​♥ ei
♥ radijs
♥ wortel
♥ mais
♥ ham
♥ tomaat

Zalm

Ben je een echte zalmlover en heb je aan het einde van de maand nog wat geld over? Probeer hem dan eens insideout te rollen. Je rolt alle ingrediënten met de zalm als wrap. Yummie!

Boodschappenlijstje
volkorenwraps
♥ zalm
♥ spinazie of boerenkool
♥ tomaat
♥ komkommer
♥ roomkaas

Classic

Houd jij wel van een stevig ontbijt? Kook dan nét iets meer wanneer je wraps als avondeten maakt, heb je gelijk je ontbijt voor morgenochtend.

Boodschappenlijstje
♥ meergranenwraps
♥ gehakt
♥ bruine bonen
♥ mais
♥ tortillakruiden
♥ avocado

Lees ook:

Must reads 👀