Voor alle catladies: 9 tekenen dat jouw kat (te) verwend is

Lifestyle door roos

Praat jij ook uren over je kat? Knuffel jij soms stiekem liever met je kat dan met je liefje? Zijn er al mensen die jou hebben ontvolgd omdat je iets te veel foto's plaatst van je kat? 'Het is toch ook zo'n lief pluizig beestje... Kijk nou, die oogjes!' Of ben je toch een beetje doorgeslagen? Dit zijn de tekenen dat jij echt een verwende kat hebt. Hoewel je dit zelf misschien niet doorhebt...

1. Alles is een speeltje voor je kat
Net een pakketje binnen gekregen? Je hebt de doos nog niet uitgepakt of je kat heeft hem in beslag genomen en geclaimd als haar nieuwe paradijs. Jouw kat mag overal mee spelen in huis, je interieur is er dan ook op aangepast. In jouw huis zijn geen dingen te vinden die makkelijk omvallen of gevaarlijke situaties veroorzaken voor je kat.

2. Je kat bepaalt hoelang en waar jij slaapt
Je zit voor de televisie, maar wilt eigenlijk gaan slapen. Jouw kat denkt daar anders over en dommelt net in slaap op je schoot, waardoor jij je schuldig voelt als je nu opstaat. Je kruipt eindelijk in bed, maar krijgt het niet over je hart om je kat beneden alleen achter te laten. 'Vooruit, voor deze éne keer dan' en voor je het weet moet je het bed delen met jouw bed en heeft hij zijn mandje ingeruild voor een heerlijke bedje.

3. Je kat krijgt meer aandacht dan je liefje
Je lover klaagt dat hij/zij te weinig aandacht krijgt en wordt jaloers als hij/zij ziet hoeveel aandacht er naar deze pluizige concurrent gaat... Natuurlijk vertel jij je lover dat diegene altijd nummer één is, maar eigenlijk is deze keuze onmogelijk!

4. Je geeft meer geld uit aan het eten van je kat dan aan dat van jezelf
Je kat geef je alleen het beste van het beste als het om kattenvoer gaat. Je vindt lekker eten zelf ook super belangrijk, dus waarom gun je dit je kat niet? Voor jouw kat is het elke dag dierendag! Dat jij dan af en toe aan het einde van de maand de kliekjes bij elkaar moet rapen om een fatsoenlijke maaltijd te creëren neem je dan maar even voor lief...

5. Je kat heeft een eigen plek op social media
Je kat heeft je hele social media profiel in beslag genomen. 'Maar hij is toch ook zo fotogeniek? Kijk dan!' Dagelijks maakt jij foto's van je prachtige pluizebol tot ergenis van sommige vrienden. 'Hey, wie heeft mij vandaag verwijderd!?'

6. Je blijft thuis voor je kat
Hoewel katten in tegenstelling tot honden prima alleen overleven, krijg jij het niet over je hart om het beestje meer dan 24 uur alleen achter te laten. Je bent daarom ook graag thuis, zodat hij zeker geen aandacht tekort komt!

7. Je kat loopt er nooit onverzorgd bij
Vind jij het heerlijk om af en toe een spa dagje voor jezelf in te plannen? Jij wilt je kat deze luxe natuurlijk niet ontnemen. Hij is al helemaal gewend aan badderen en vindt dit helemaal niet erg, daarnaast gaat hij af en toe naar de kapper en borstel jij hem minstens één keer per week. Jouw kat is een echte diva en ziet er nooit onverzorgd uit.

8. Je kat keurt je vrienden
Je beste vriendinnen zijn dól op je kat en samen zijn jullie echte kattenlovers. Nieuwe vrienden moeten dan ook altijd eerst goedgekeurd worden door je kat. Is ze bang voor katten? Oh no, dan is daar het gat van de deur...

9. Je kat komt eerst, daarna jij
Je kat krijgt altijd eerst te eten gevolgd door je eigen ontbijt, je borstelt je kat vaker dan je eigen haar en je hebt al meer geld uitgegeven aan krabpalen dan aan je eigen bankstel. Maar hé, dit hebben we er allemaal voor over.

Lees ook: