4 tips voor een opgeruimd leven

Lifestyle door roos

Je vliegt van school, naar sporten, naar vriendinnen en je hebt amper tijd om te eten. Je bent blij als je eindelijk in je bed ploft voordat de nieuwe hectische dag weer begint. Heb jij ook weleens het gevoel dat je leven één grote chaos is en is de uitspraak 'Ik zie de bomen door het bos niet meer' absoluut van toepassing? Met de volgende tips wordt je leven minder chaotisch.

Ruim je tas op
Ook altijd je sleutels kwijt, omdat je eerst door bergen spullen heen moet wroeten in je tas? Dit kost enorm veel tijd, dus begin maar gelijk aan dit klusje, want je merkt dat je hier straks veel plezier van hebt. Haal eerst alles uit je tas, maar dan ook echt alles. Gooi alles weg wat niet belangrijk is en kies wat je echt in je tas wilt houden. Zeven lipsticks? Voor elke dag een andere kleur? Dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Neem de lipstick mee die je die dag draagt en doe het in de avond weer in je stash. Dit voorkomt dat je elke week je tas moet uitruimen.

 

Een foto die door longchamp is geplaatst op

Bekijk je to-do lijst kritisch
To-do lijstjes zijn hartstikke handig en het geeft je een lekker gevoel als je wéér iets van je lijst afstreept. Helaas geeft het ons een iets minder goed gevoel als wij aan het eind van de dag zien dat de helft van de lijst maar is afgestreept. Het zit van nature in ons dat we de rottigste klusjes voor het laatste moment bewaren en die worden dan doorgeschoven naar de dag erna, of daarna.... Je blijft er maar tegenaan hikken. Herkenbaar? Deel je to-do lijst in op basis van prioriteit en zet er een geschatte tijd achter waarbij je inschat hoe lang jij er ongeveer mee bezig denkt te zijn. Je krijgt op een gegeven moment door hoe lang je bezig bent met bijvoorbeeld het beantwoorden van je mail, dus je mekrt dat hoe langer je met dit systeem gaat werken, hoe minder er op het eind van je dag nog op je to-do lijst staat.

Ga voor quality time
Heb jij weleens het gevoel dat je tijd doorbrengt met de verkeerde mensen, waardoor je vervolgens te druk bent voor je echte vrienden en familie? Skip eens die sociale verplichtingen, dit zorgt alleen maar voor stress. Maak een lijst met mensen waarvan jij echt vrolijk wordt en maak gelijk afspraken! Doe leuke dingen en plan gelijk weer een nieuw dagje met je beste vriendin. Reken maar dat je hier meer energie van krijgt dan met die ene collega waarmee je je altijd verplicht voelt te gaan borrelen op vrijdagmiddag...

Ruim je bovenkamer op
Je hoofd leegmaken gaat natuurlijk iets lastiger dan al het bovenstaande, maar probeer het toch eens. Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen het heeft over de toekomst, lifegoals en bucketlists... Jij hebt eigenlijk al genoeg aan je hoofd. Om een beetje orde in je hoofd te krijgen is het belangrijk om te focussen op wat je verwacht van de toekomst in combinatie met je eigen motivaties. Vraag jezelf af waar jij gelukkig van wordt. Help je graag anderen mensen? Houd je van reizen? Of heb je een passie voor gerechtigheid? Doe dingen waar je voldoening uithaalt. Je wordt hier een stuk vrolijk van en je krijgt nieuwe energie. Het leven bestaat natuurlijk niet alleen uit leuke dingen, maar het is wel fijn als je de minder leuke dingen in ieder geval probeert te beperken.

Lees ook:

Bron