Deze makkelijke DIY nail art kun jij ook maken

Beauty door Maudy

Wij vrouwen hebben een haat-liefdeverhouding met nagels lakken. De ene dag lakken we vrolijk onze nagels in een pasteltint, de andere dag lopen we te vloeken omdat onze nail art alwéér mislukt is. Hoe doen ze het toch? Nou... zo! Wij hebben een aantal prachtige nail art creaties gezien die iedereen aan kan. En die zien er zo uit...

#1 Lak je nagel in een kleur die jij mooi vindt. Pak hierna een andere kleur en zet twee kleine stipjes naast elkaar op je nagel. Je kunt hiervoor een speciale pen gebruiken, maar een tandenstoker of schuifspeld werkt net zo goed. Verbind nu de twee stipjes door een ‘V’ te maken. Je hebt nu een hartje gemaakt, dat ging makkelijk! Je kunt dit herhalen op elke nagel of kies ervoor om slechts één vinger zo te laten.

#2 Ben jij groot fan van een french manicure, maar heb je zelf geen vaste hand? Dan is deze truc perfect voor jou! Maak eerst een french manicure door een deel van je nagel af te plakken met plakband of kies voor een speciale french manicure sticker. Lak nu de top van je nagels wit en laat dit goed drogen. Heb je geen perfecte boog nadat je het plakband eraf hebt gehaald? No problem! Gebruik een glitter topcoat om de randjes die niet perfect zijn te verdoezelen. Gebruik nog een doorzichtige topcoat nadat de lak droog is en je hebt een unieke french manicure.

#3 Lak je nagels zoals gebruikelijk en gebruik hierna tape of plakband om delen van je nagels af te plakken. Zo kun je wat tape schuin plakken of een vierkantje maken. Lak hier een andere kleur erover en laat het goed drogen. Trek de plakband er voorzichtig af nadat de lak droog is en je hebt je eigen nail art creatie gemaakt.

#4 Pak een stuk kant en leg dit over je nagel heen. Zorg ervoor dat de kant niet kan bewegen. Pak nu een sponsje en dep deze in nagellak. Dep nu de spons voorzichtig over het kant heen en haal als je klaar bent het kant er voorzichtig af. Je hebt nu het patroon van het kant op je nagel staan, hoe cool? Houd wel in de gaten dat je niet te veel nagellak gebruikt, anders wordt het een knoeiboel.


#5 Lak je nagels en plak daarna tape om je vingers heen zodat alleen de nagel zichtbaar blijft. Kies nu en aantal kleuren die mooi bij elkaar passen en spetter deze op je nagels. Tip: leg iets onder je nagels om te voorkomen dat je kamer straks onder nagellak zit. Herhaal dit bij elke vinger en laat het goed opdrogen voordat je de tape eraf trekt. Maak eventueel de randen nog schoon met nagellak remover en een wattenstaafje. Klaar is Kees!

#6 Geef je nagel een vrolijk kleurtje en pak hierna een rol plakband. Knip een stuk af met een kartelschaar (zo eentje die je vroeger had) en plak het stukje verticaal op je nagel zodat het de helft van de nagel bedekt. Lak nu de andere kant van de nagel in een andere kleur en wacht totdat het goed droog is. Wanneer je de plakband eraf haalt heb je Duo Penotti nagels.

#7 Lak je nagel zwart en dep hierna met een spons donkerpaarse en blauwe vlekken op je nagel. Gebruik hierna een scherpe pen om de nagellak eraf te krassen in lijnen. Het is de bedoeling dat de lijn staat voor bliksem, houd dit dus in je achterhoofd tijdens het krassen. Deze nail art is super simpel om te maken, maar ziet er wel super gaaf uit.

#8 Maak een ‘V’ van plakband over je vingers, maar zorg ervoor dat er boven nog een stuk nagel over is. Kleur dit stukje in met een fel kleurtje nagellak. Als je de tape eraf trekt zie je dat er een driehoekje is over gebleven. Maak de look af door een topcoat toe te voegen.

Zit je er lekker in? Dan hebben wij nog een aantal filmpjes met de mooiste nail art stap voor stap uitgelegd. Kijk snel verder!

Lees ook:

Bron, bron