Food

6 makkelijke manieren om je salade nog gezonder te maken

Op Girlscene HQ lijkt het soms een restaurant. Het ene na het andere prachtige gerecht vliegt je tijdens de lunch om de oren. Je ziet amper nog mensen met een bammetje, iedereen zit aan de wraps en salades. Salades zijn al lang niet meer voor mensen op dieet, salades zijn trending. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je salade gezond blijft, maar wel de juiste hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten bevat…?

Salades zijn super lekker en je kunt ze zo gezond of ongezond mogelijk maken als je zelf wilt. 😉 Natuurlijk stop je automatisch groentes in je salade, maar omdat ze weinig koolhydraten en calorieën bevatten zijn ze niet altijd het meest voedzaam. En je wilt natuurlijk wel een salade die goed vult zodat je niet toegeeft aan de chocoladereep die in de kast ligt… Het is dus beter om meer proteïnen toe te voegen aan je salade. Proteïne geeft je namelijk meer energie én een vol gevoel. Maar hoe doe je dat?

Je kunt natuurlijk kiezen voor standaard producten zoals kip of zalm om meer proteïnen toe te voegen aan je salade, maar dit wordt snel saai voor sommigen. Wij hebben een aantal variaties die net zo lekker zijn én bomvol proteïnen zitten.

#1 Waarschijnlijk kies je vaak als basis voor je salade ijsbergsla of rucola, maar er is een betere optie… Sommige groenten bevatten namelijk meer eiwitten dan andere groenten. Vervang daarom je standaard sla eens voor spinazie, boerenkool of andijvie. Deze groenten bevatten meer proteïnen dan normale sla, maar zijn wel perfect als vervanger.

#2 Voeg voortaan een handje chiazaad toe aan je salade. Dit kost je slechts een paar seconden, maar heeft een groot effect op je lichaam. Je kunt de zaadjes los door de salade mengen of ze verwerken door de dressing. Let er wel even op dat je de zaadjes pas op het laatste moment toevoegt, anders worden ze zacht. Er zit weinig smaak aan de chiazaadjes, dus ze zijn ideaal voor elke salade.

#3 Eieren zitten vol met proteïnen en zijn daarom super geschikt om te gebruiken door een salade. Je kunt natuurlijk een eitje koken, maar wil je een keer wat anders? Dan is een gepocheerd ei een uitkomst. Een echte aanrader is het om een gepocheerd ei te combineren met avocado, heerlijk!

#4 Voor extra structuur en smaak voeg je noten toe aan je salade. Houd wel even in de gaten dat je niet te veel noten toevoegt, anders krijg je meer vetten binnen dan nodig is. Noten zoals amandelen of zonnebloempitten bevatten veel eiwitten en zijn daarom geschikt om te gebruiken.

#5 Croutons zorgen net als noten voor een heerlijke crunchy bite. Maar croutons voegen gelijk veel koolhydraten toe zonder dat je het doorhebt. Een betere optie is om te kiezen voor geroosterde kikkererwten. Deze smaken hetzelfde als croutons, maar zijn vele malen gezonder. Je voegt deze toe aan salades, maar ook aan pasta of soep. Super handig!

#6 Wees niet bang om te kiezen voor minder standaard keuzes, zoals bonen. Deze zijn namelijk super lekker door een salade heen! Door bonen toe te voegen aan een salade zorg je voor nog meer textuur en kun je eindeloos variëren. Ook helpen bonen om het hongergevoel te stillen. We like.

Lees ook:

Bron, bron