Health

5 oefeningen voor een platte buik

Een platte buik zoals Doutzen Kroes of Gigi Hadid, daar dromen we allemaal wel van. Maar dat betekent discipline en elke dag zweten in de sportschool. Daar hebben we écht geen tijd voor (die nieuwe serie op Netflix móét je gewoon gezien hebben)... Wij hebben een aantal oefeningen gevonden voor een super strakke buik die je gewoon thuis kunt doen. Alles wat je nodig hebt is een schone vloer.

We hoeven niet uit te leggen dat niemand geboren is met een super strakke buik. Daar moet je hard voor trainen en Pilates kan hierbij helpen. Pilates legt de focus op de juiste houding en zorgt dat de spieren sterker worden. Daarnaast word je van Pilates flexibeler én kom je tot rust. Kom maar op met die strakke buik! Je kunt Pilates lessen volgen, maar je kunt thuis ook zelf aan de slag. Je hebt alleen een yogamatje nodig of een heel schone vloer. ;-) Wij hebben een aantal oefeningen voor je die je direct kunt doen voor een strakke buik. Herhaal de oefeningen zo’n twee tot drie keer per week en zie het verschil. Want: summer bodies are made in the winter...

Oefening 1
Ga op je rug liggen en strek je benen naar het plafond. Til je hoofd en schouders wat op zodat ze de grond niet aanraken. Pak nu met beide handen je rechterbeen vast bij de knie. Trek deze vervolgens richting je neus en laat je linkerbeen langzaam zakken. Let er wel op dat je linkerbeen de grond niet raakt. Wissel na ongeveer tien seconden van been en herhaal de oefening tien keer.

Oefening 2
Je ligt uitgestrekt op je rug met je benen naast elkaar. Strek je armen vervolgens naar het plafond en rol langzaam op naar boven. Houd je rug recht en probeer wervel voor wervel op te rollen. Als je rechtop zit strek je je armen naar je benen en breng je je kin naar je borst. Let op dat je bovenlichaam gestrekt blijft en niet inzakt. Adem in en kom weer rechtop zitten. Adem uit terwijl je langzaam afrolt en weer op de grond komt. Herhaal de oefening tien keer. 


Oefening 3
Je ligt op je buik met je armen over elkaar heen gevouwen en je benen gestrekt naast elkaar. Laat je hoofd rusten op je armen en kijk naar de grond. Breng nu je benen van de grond, maar blijf je navel en buik in de grond duwen. Adem in en open je benen zodat ze een ‘V’ vormen, adem uit en breng je benen weer tegen elkaar. Doe dit 30 keer en raak gedurende de oefening de grond niet aan met je benen.

Oefening 4
Deze oefening voer je uit op je rug. Ga liggen, buig je knieën en zorg dat je voeten stevig op de grond staan. Laat je armen lekker los langs je lichaam liggen. Duw nu je buik en heupen in de lucht, maar laat je bovenlichaam op de grond. Houd de positie even aan en strek daarna het rechterbeen naar het plafond. Maak de oefening nog wat zwaarder door in deze positie kleine stukjes te zakken en daarna terug te keren naar de beginpositie. Doe dit tien keer en wissel dan van been. Zorg voor strakke kleding zoals een legging tijdens de oefeningen zodat je goed kunt zien of je benen gestrekt zijn.

Oefening 5
Blijf op je rug liggen met je handen naast je lichaam. Strek je benen vervolgens naar het plafond. Laat nu langzaam je benen zakken terwijl je ze gestrekt houdt. Let op: ze mogen de grond niet raken! Het is belangrijk om je bovenlichaam op de grond te laten liggen tijdens de oefening. Vind je dit lastig, leg dan je handen onder je billen. Zo heb je iets meer steun. Herhaal deze oefening tien keer. Ga vervolgens terug naar de eerste positie en voer dan de oefening uit, maar beweeg je benen naar links en vervolgens naar rechts. Herhaal tien keer.

Lees ook:

Bron, bron

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved