Beauty

Hoera: heel goed nieuws over dierproeven en cosmetica!

De lipstick van MAC Cosmetics, oogschaduw van Urban Decay en highlighter van NARS: er zijn zoveel mooie make-upproducten waar je prachtige looks mee kan maken. Helaas is er een grote keerzijde van make-up. Veel producten worden eerst getest op dieren en dat is toch wel een minder leuk idee als je jouw mascara aanbrengt... Gelukkig is er héél goed nieuws over dierproeven en cosmetica!

Dat werd tijd! Cosmetica die op dierproeven zijn getest mogen niet langer in Europa worden verkocht. Daar heeft het Europees Hof van Justitie gisteren uitspraak over gedaan. Dit geldt niet alleen voor make-up, maar voor álle verzorgingsmiddelen zoals bodylotion, shampoo en douchegel. 

Het testen op dieren was in Europa al verboden, maar nu mag cosmetica die in het buitenland wel op dieren is getest ook niet meer verkocht worden. Dat is nog niet alles. Merken die voor hun producten gebruikmaken van resultaten van dierproeven die bijvoorbeeld in Amerika zijn gedaan, zijn nu ook strafbaar. Een doorbraak!

De wet is er niet voor niks gekomen. Dieren hebben erg onder de proeven te lijden. Dat is nu verleden tijd! Het is een stap in de goede richting, er zijn namelijk talloze andere manieren om cosmetica te testen. Nu de rest van de wereld nog!

Lees ook: 

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved