Beauty

Hoera: heel goed nieuws over dierproeven en cosmetica!

9

De lipstick van MAC Cosmetics, oogschaduw van Urban Decay en highlighter van NARS: er zijn zoveel mooie make-upproducten waar je prachtige looks mee kan maken. Helaas is er een grote keerzijde van make-up. Veel producten worden eerst getest op dieren en dat is toch wel een minder leuk idee als je jouw mascara aanbrengt... Gelukkig is er héél goed nieuws over dierproeven en cosmetica!

Dat werd tijd! Cosmetica die op dierproeven zijn getest mogen niet langer in Europa worden verkocht. Daar heeft het Europees Hof van Justitie gisteren uitspraak over gedaan. Dit geldt niet alleen voor make-up, maar voor álle verzorgingsmiddelen zoals bodylotion, shampoo en douchegel. 

Het testen op dieren was in Europa al verboden, maar nu mag cosmetica die in het buitenland wel op dieren is getest ook niet meer verkocht worden. Dat is nog niet alles. Merken die voor hun producten gebruikmaken van resultaten van dierproeven die bijvoorbeeld in Amerika zijn gedaan, zijn nu ook strafbaar. Een doorbraak!

De wet is er niet voor niks gekomen. Dieren hebben erg onder de proeven te lijden. Dat is nu verleden tijd! Het is een stap in de goede richting, er zijn namelijk talloze andere manieren om cosmetica te testen. Nu de rest van de wereld nog!

Lees ook: 

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 3 jaar geleden Denise

  Dames, dit artikel KLOPT NIET. Schrijf aub een nieuw artikel, of voeg iets toe. Want zoals het er nu staat klopt het niet! Jullie liegen nu je lezers voor

  http://naoki.nl/cosmetica-in-europa-voortaan-dierproefvrij/

 • 3 jaar geleden Anaaa<3

  Dit kunnen jullie niet menen! De wet bestaat al veel langer, en het hof zei enkel dat het nageleefd moest worden! DIT BETEKENT NIET DAT ALLES NU DIERPROEFVRIJ IS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jullie moeten dit artikel verwijderen en jullie research beter doen! Trouwens, de redactie gebruikt bijna enkel op dieren geteste make-up, en nu doen jullie alsof alles opeens dierproefvrij is, godverdomme, ik ben zo boos nu, straks denken mensen dat alles dierproefvrij is maar dat is niet zo!

 • 3 jaar geleden mosaicbrokenhearts

  Of stoppen met het promoten van merken die op dieren testen, door derden laten testen, of die alleen testen als de wet het verplicht. Er blijven gelukkig nog genoeg fijne merken over, zoals Urban Decay, die in de titel genoemd werd of Catrice

 • 3 jaar geleden Gathering

  Ik wilde al schreeuwen, jeetje wat goed! Maar nu ik dat hieronder lees..

 • 3 jaar geleden Sanne

  Girlscene dit bericht is niet correct, en erg misleidend.

  Er is niks verandert gisteren. Gisteren heeft het Europees Hof van Justitie aangegeven dat de dierproefvrije wetgeving uit 2013 nageleefd moet worden. Deze uitspraak kwam nadat drie Engelse bedrijven nieuwe producten ontwikkeld hebben voor de Chinese markt, waarbij voor de ingrediënten gebruik is gemaakt van dierproeven. Deze producten wilden ze vervolgens ook op de Europese markt introduceren. Dit mag volgens de wetgeving niet zomaar en dit heeft het Hof dan ook bevestigd. Dit is dus al drie jaar zo.

  Het is in de EU sinds 2013 verboden om cosmetica ingrediënten op dieren te testen. Als dierproeven buiten de EU worden uitgevoerd, mogen deze testresultaten niet voor producten in de EU gebruikt worden. Buiten de EU, zoals in China, mogen bedrijven nog wel op dieren testen. Veel bedrijven verkopen hun producten zowel in Europa als China, waar deze producten dus aan de hand van verschillende testen veilig verklaard moeten worden. Hierdoor bestaat er geen garantie dat alle cosmetica in Europa dierproefvrij kan zijn!!!

  Willen jullie ajb jullie misleidende artikel aanpassen?

 • 3 jaar geleden Claudia

  Super goed dit. Geweldige nieuwe wet!

 • 3 jaar geleden Cookiedough

  Super goed! Vanaf wanneer is dit inderdaad? Ik ben heel blij met deze nieuwe wet!

 • 3 jaar geleden Amethystium

  Hmmm oke, prima. Maar krijgen die bedrijven ook de kans om zichzelf te veranderen?

  Ik kan alleen parfumvrije dingen zoals clinique gebruiken vanwege allergie dus zou een probleem hebben als ik dat niet meer kan kopen.

 • 3 jaar geleden Miss P

  Wow dit is echt super goed! Vanaf wanneer gaat het in?

 1. 1