Lifestyle

Eindelijk: Instagram introduceert functie waardoor pesters geen kans meer krijgen

Je ziet het ongetwijfeld onder de foto’s van jouw favoriete blogger of misschien ben je er zelf wel slachtoffer van geworden: haatreacties op Instagram. Het is heel makkelijk voor haters om anoniem en veilig van achter hun computer lelijke dingen te zeggen. Met als gevolg dat jij je gekwetst voelt. Dat is nu verleden tijd! Instagram introduceert een functie waardoor pesters geen kans meer krijgen.

Instagram heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van online pesten. Het is de eerste app die een functie heeft om haatreacties tegen te gaan. Dat is nodig, want je hoeft tegenwoordig maar langs een Instagramfoto of Facebookpost te scrollen of je ziet wel een negatieve en soms ook kwetsende reactie staan. 

Vanaf nu hoef je kwetsende reacties niet meer te zien op Instagram. Dankzij een woordfilter kun je bepaalde woorden filteren en blokkeren. Er was al een standaard filter, maar nu kun je jouw eigen lijstje aan woorden die voor jou kwetsend zijn samenstellen. Reacties met deze woorden erin zie je dan niet meer op de app. Een belangrijke stap, want nu word je minder snel met haatreacties geconfronteerd en ben je niet meer zoveel tijd kwijt om kwetsende reacties te rapporteren. 

Wil je gebruikmaken van de woordfilter? Het gaat als volgt:
1. Open de Instagram-app en druk op jouw profielfoto rechtsonder. Tik op het tandwiel rechtsboven om de instellingen te openen.
2. Blader naar beneden en tik op reacties. Je krijgt nu een scherm te zien waarop je de ongewenste reacties kunt blokkeren.
3. Algemene (Engelse) scheldwoorden worden al gefilterd, als je andere woorden hebt die je niet wil zien dan kun je die aangeven in het vak Custom keywords. 

Dit is niet de enige verandering wat betreft reacties op Instagram. Je ziet nu niet de laatste reacties op een foto, maar reacties van mensen die je volgt en dus relevanter voor jou zijn. 

Lees ook:

Bron

Must reads 👀