News

Gaat HEMA nu echt te ver met dit kledingstuk voor jonge meiden?!

Op welke leeftijd kocht je jouw eerste beha? Die leeftijd lijkt steeds jonger te worden en dat hebben we te danken aan winkels. HEMA en de Bijenkorf brengen een kinderbeha op de markt: een padded beha voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud. Gaat dit te ver of moet het kunnen? 

De één krijgt heel vroeg borsten, de ander moet er even op wachten. Als jong meisje kun je behoorlijk onzeker worden als jij nog geen borstgroei hebt en andere meiden in jouw klas wel. Daar is nu een kledingstuk voor: tussen de hemdjes en onderbroekjes hangen nu ook kinderbeha’s bij HEMA en de Bijenkorf. 

Een verontrustende ontwikkeling, vindt seksuologe Willeke Bezemer. “Het voedt de onzekerheid en ontevredenheid over het lijf. Dat is slecht voor kinderen. We weten uit allerlei onderzoeken dat het neveneffect van deze onzekerheid een verbinding heeft met eetstoornissen en een laag gevoel van eigenwaarde. Is dat het je waard?” zegt Willeke tegen het AD. 

Toch ziet niet iedereen het probleem. HEMA verklaart dat het niet om grotere borsten gaat, maar jonge meiden willen liever niet dat hun tepels zichtbaar zijn in T-shirts. De Bijenkorf zegt dat er genoeg aanbod is voor meiden die geen opvulling willen en het om padded beha’s gaat. “En een padded is geen push-up, hè.” 

Lees ook: 

Bron

Must reads 👀