Food

Deze voedingsmiddelen zijn een must in elke studentenkeuken

Woon jij op kamers? Dan ken je het fenomeen wel: je hebt geen zin en tijd om te koken. Eten bestellen is verleidelijk, maar vaak minder gezond en ehhhh best duur! Koken is voor iedereen met een beperkt budget dus onvermijdelijk. Gelukkig zijn er wel een paar handige basisproducten waar je het een stuk makkelijker mee kan maken.

1. Bladerdeeg
Ovenschaal, check. Bakpapier, check. Oven, check. Heb je deze drie dingen in je keuken staan dan kun je echt van alles met een pakje bladerdeeg. Met zowel zoete als hartige ingrediënten stop je een bladerdeeg-pakketje helemaal vol waarna je hem alleen hoeft dubbel te vouwen. Altijd lekker, veelzijdig en vullend. Maar het beste is misschien nog wel dat je bladerdeeg in de vriezer maanden tot zelfs een jaar bewaart.

2. Tomatenpuree
Ooit eens naar die rode blikjes helemaal onder aan het schap gekeken? Die kleine dingetjes die letterlijk een paar cent kosten? Zo niet, dan wordt het eens tijd om naar de supermarkt te gaan! Eén zo’n klein blikje bevat namelijk genoeg saus voor een hele maaltijd. Het enige wat je hoeft te doen is de puree aanlengen met warm tot kokend water. Wat groenten, vlees/vis/kip en rijst/pasta/noedels/aardappels erbij en je bent klaar! Het is goedkoop, zo gemaakt en de mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Kookroom
Kookroom kost vaak net iets meer dan tomatenpuree maar is minstens zo veelzijdig. Sla een aantal kleine pakjes in en je hebt er altijd eentje in je kast staan die je gelijk kunt gebruiken. En voor degenen die lactose-intolerant zijn, een zuivelallergie hebben of het te vet vinden voor hun eetpatroon heb je ook altijd nog soyaroom. Soms net wat duurder, maar zeker net zo lekker.

4. Eieren
Dit zijn de kortst houdbare producten in het rijtje. Toch verbaast het je hoe lang je eieren kunt bewaren in de koelkast. Maar de grootste reden dat eieren hier tussen staan is omdat je er zoveel mee kunt; voor het ontbijt, de lunch én het avondeten. Maak er een lekkere uitsmijter mee, gebruik ze voor een rijkbelegde omelet of doe ze (geklopt en al natuurlijk) in een ovenschaal met wat ingrediënten die je nog over hebt in je koelkast. Met eieren raak je nooit uitgekookt en ze zijn ook nog eens heel gezond.

5. Bevroren fruit
Ben je dol op fruit maar krijg je het vaak niet snel genoeg op? Of vind je het te bewerkelijk, zo vroeg in de ochtend voor het ontbijt? Of misschien houd je wel vooral van variatie en is het te duur om van alles wat te kopen? Dan zijn de doosjes en zakjes met bevroren fruit uit de supermarkt de perfecte uitkomst! Je kunt het bevroren fruit heel lang bewaren in de vriezer en er zijn veel verschillende combinaties mogelijk. Ideaal om smoothies mee te maken. Het enige wat je hoeft te doen is er wat sap bij gooien, bijvoorbeeld appelsap of sinaasappelsap. Hoppa, alles in de blender en je smoothie is klaar!

Lees ook:

Door: Roos Sipkes

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved