News

Shocking: deze nazomer heeft dramatische gevolgen - ook voor jouw leven

17

Het is september, maar jurkjes kunnen nog steeds aan en de stranddagen zijn nog niet voorbij. Volgende week wordt het zelfs 30 graden! We hebben warme nazomer. Heerlijk, toch? Ja, voor onze zongebruinde huidjes wel, maar zo'n warme nazomer is ook een teken dat het helemaal niet zo goed gaat met de wereld. Hoewel je het misschien niet wil horen, is het wél goed om dit artikel te lezen... 

Het weer is een veelbesproken onderwerp, vooral met warme dagen zoals deze. Zo fijn dat we nu nog even van de zon kunnen genieten voor het herfst en winter wordt! Maar waar mensen het liever niet over hebben, is dat de nazomer een teken is van de opwarming van de aarde. En dat heeft dramatische gevolgen voor de toekomst. 

Je weet misschien wel dat de opwarming van de aarde betekent dat ijsberen het enorm moeilijk krijgen en het weer extremer wordt. Maar het heeft ook indirecte gevolgen, zoals de klimaatvluchteling. Dit zijn mensen die letterlijk wegvluchten voor het klimaat. Welke problemen klimaatveranderingen nog meer opleveren, legt de NOS uit in de onderstaande video: 

Het goede nieuws is dat wereldleiders het erover eens zijn dat er iets moet gebeuren. In december heeft de klimaattop afspraken gemaakt om de uitstoot van broeikassen terug te dringen. 

Lees ook:

Bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

17 reacties

 • 3 jaar geleden Bu Sra

  K denk dat het meer komt door de gassen uit de auto en fabrieke. Wat de laag (ozonlaag) beschadigt van de wereld wat beschremt word van buitenaf (Zoals de hitte van de zon). Voor de mensen die zegge dat het hun niet veel uitmaakt het is wel zielig voor de mensen die vluchten voor 't klimaat. Stel je voor je heb een huis een leuke baan en je kinderen zitten op een school wat ze heel leuk vinden en dan moet je alles 8ter late alleen maar wegens een klimaat wat zelf ziektes kan veroorzaken.

  Of overdrijf ik?

 • 3 jaar geleden Decent

  Er zijn gewoon teveel mensen.

 • 3 jaar geleden Xxgirlsthingsxx

  Srry maar wat gs hier nou eigenlijk mee bereiken?

  Tuurlijk het is erg, maar kunnen wij er iets aan doen dat het warm is? Nou niet echt. Dus geniet er gwn van en ga hier niet allemaal over nadenken mensjes

  Zou ik zeggen hoor

 • 3 jaar geleden Pinkpurple

  @Trouble precies.

 • 3 jaar geleden Girl Fieri

  @Trouble Mee eens. Al zou ik er dan 2 dagen per week geen vlees van maken.

 • 3 jaar geleden Trouble

  Kijk, meiden, je moet ook niet vergeten waar je als mens vandaan komt. Mensen eten vlees. Het is je roots. Vroeger joegen we ook op dieren. Ik vind dat zelf heel jammer, maar helemaal geen vlees eten is geen oplossing. Dat zal ook nooit gebeuren, want dan doen enkel die drastische veggies mee. Een dag per week geen vlees. Zoiets zou moeten kunnen. En dat zou al veel helpen.

 • 3 jaar geleden Soundsoldier

  vind het altijd wel lachen en teleurstellen tegelijk dat het nieuws altijd wel 'nieuwe' boosdoeners vinden over de co2 uitstoot en dergelijke, maar NOOIT een woordje rept over het vlees consumptie.

  Ik eet graag vlees maar als je de cijfers ziet, vind het wel heel somber dat niemand van de media hier iets over durft te zeggen.

  Het moet niet opgedrongen worden maar alvast de feiten hierover de wereld insturen, is al een goeie grote stap want ik geloof dat de meeste mensen nauwelijks de link tussen de klimaatverandering en de veeindustrie kan leggen.

  Er werd wel eens iets gezegd over '7 dagen veggie' om het tegen te gaan maar het werd precies nooit iets serieus over gerept.

 • 3 jaar geleden Sanne

  Toch fijn om te zien dat de meeste meiden in de comments het wel snappen

 • 3 jaar geleden daydreamer

  Goed dat jullie hier aandacht aan besteden!

 • 3 jaar geleden Jamie.2412

  en hoe zit het dan met de hagelbui in asten en someren al die boeren waar hun vee kapot van is daken zijn kapot en wat doet nederland eraan niks waarom kan nederland noet eerst naar zijn eigen problemen kijken

 • 3 jaar geleden VeganGirl:)

  @stinkpurple vlees vult magen?? Mensen in Afrika sterven van de honger door de vleesindustrie en 90% van het amazonegebied dat gekapt is, is voor de vlees industrie. De zuivel industrie is al niet veel beter... En wat Sanne zei, Girlscene zou hier eens aandacht aan moeten besteden!!

 • 3 jaar geleden Blalalalalallalalallalaaa ¡¡¡

  Ah joh Stinkpurple en Wishchanceblabla zij gewoon naïeve tienerkleuters die de waarheid niet willen zien en horen dat de wereld verneukt is en dat we allemaal 0,0 procent toekomst hebben.

 • 3 jaar geleden Sanne

  Nog maals, de vee industrie is 's werelds meest vervuilende industrie in de wereld. Dus wat nou fabrieken in Azie. Lekker makkelijk doen alsof je zelf nergens verantwoordelijk voor bent.

 • 3 jaar geleden Pinkpurple

  Daar krijg je het gezeur weer over koeien, varkens etc hieronder. Kijk aub eens naar fabrieken in Azië en niet naar de veestapel die nota bene zorgt voor gevulde magen.

 • 3 jaar geleden Wishchancechange

  Ik houd van vlees en ga echt niet opeejs vegetarier worden. Ik kan best een paar dagen per week zonder vlees, maar het moet me niet opgedrongen worden...

 • 3 jaar geleden Sanne

  Precies wat Plantbased foodie hieronder zegt. Het is een goed filmpje, maar ik mis echt het punt waar wordt uitgelegd wat je nou zelf kan doen. Minder (of geen) vlees eten dus! zelf de schijf van 5 raad aan slechts nog maar 1x per week vlees te eten.

  Girlscene ik zou het echt leuk vinden als jullie hier een bijdrage aanleveren, laat vaker vegatarische of vegan recepten zien. Jullie nieuwe post is weer allemaal pasta recepten met vlees. Da's toch raar na deze post?

 • 3 jaar geleden Miss P

  Er wordt steeds gesproken over uitlaatgassen, maar zoals in dit filmpje wordt gezegd is methaan nog veel erger. Dat komt niet alleen voor in permafrost, maar wat dacht je van koeien, varkens etc? Die scheiden super veel methaan uit. Veeteelt is de nummer 1 oorzaak van klimaatverandering. Bovendien zorgt het ervoor dat een deel van de bevolking geen eten heeft. Als de veeteelt sterk terug gedrongen zou worden en het land dat voor het vee gebruikt wordt, gebruikt zou worden voor plantaardige gewassen zouden 2 hele belangrijke problemen in de wereld al een stuk minder zijn. Maar nee, daar zegt niemand iets over. Want dat zou niet goed zijn voor de economie. De veeteelt wordt namelijk gesteund door de regeringen. En laten de regeringen nou net degenen zijn die iets kunnen doen aan de klimaatverandering en de honger in de wereld.

 1. 1