News

Shocking: deze nazomer heeft dramatische gevolgen - ook voor jouw leven

Het is september, maar jurkjes kunnen nog steeds aan en de stranddagen zijn nog niet voorbij. Volgende week wordt het zelfs 30 graden! We hebben warme nazomer. Heerlijk, toch? Ja, voor onze zongebruinde huidjes wel, maar zo'n warme nazomer is ook een teken dat het helemaal niet zo goed gaat met de wereld. Hoewel je het misschien niet wil horen, is het wél goed om dit artikel te lezen... 

Het weer is een veelbesproken onderwerp, vooral met warme dagen zoals deze. Zo fijn dat we nu nog even van de zon kunnen genieten voor het herfst en winter wordt! Maar waar mensen het liever niet over hebben, is dat de nazomer een teken is van de opwarming van de aarde. En dat heeft dramatische gevolgen voor de toekomst. 

Je weet misschien wel dat de opwarming van de aarde betekent dat ijsberen het enorm moeilijk krijgen en het weer extremer wordt. Maar het heeft ook indirecte gevolgen, zoals de klimaatvluchteling. Dit zijn mensen die letterlijk wegvluchten voor het klimaat. Welke problemen klimaatveranderingen nog meer opleveren, legt de NOS uit in de onderstaande video: 

Het goede nieuws is dat wereldleiders het erover eens zijn dat er iets moet gebeuren. In december heeft de klimaattop afspraken gemaakt om de uitstoot van broeikassen terug te dringen. 

Lees ook:

Bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved