Fashion

3 trends uit de jaren 90 die helemaal terug zijn

‘Dit droegen wij vroeger ook’ hoor je je ouders vast vaak zeggen. In ons tijdperk komt de ene na de andere retro trend terug in de mode. Van flared jeans tot legerkistjes en van franjes tot schoenen met plateau zolen. Ook de jaren 90 zijn terug van weggeweest. Deze tijd staat bekend om zijn platform schoenen, chokers, crop tops en denim in alle soorten en maten. Wij shopten 3 outfits binnen deze trend voor je samen, dus kijk snel verder.

1. De slipdress
Dit jurkje is weer helemaal terug van weggeweest. Hoe je dit jurkje styled volgens de laatste trends? Door er simpelweg een top met mouwtjes onder te dragen. Wij kozen hier voor een donkerblauwe slipdress met daarbij een witte geborduurde top en zwarte accessoires.

Slipdress, Mango €9,99
Geborduurde top, River Island €33
Enkellaarsjes, H&M €29,99
Tas met franjes, Mango €33,10
Kanten choker, ASOS €7,04

2. De Grunge stijl
De Grunge stijl, geïnspireerd op de rock cultuur uit de jaren 90, heeft een enorme comeback gemaakt de laatste jaren. Bekend van de Grunge stijl zijn geruite blousejes, legerkistjes, band shirts, crop tops en ripped jeans.

Geruit overhemd, Mango €14,99 
Grijze crop top, H&M €7,99
Girlfriend jeans, H&M €29,99
Zwarte enkellaarsjes, Topshop €68
Western riem, ASOS €22,53

3. Het denim jack
Denim was een veel gedragen stof in de jaren 90 en tot op de dag van vandaag niet uit het modebeeld weg te denken. Tegenwoordig pimpen wij deze stof vaak met patches en andere borduursels.

Shirt met print €12,95
Denim jack met patches, Topshop €68
Denim rok, H&M €14,99
Laarsjes, Palladium via Zalando €44,95

Lees ook:

Door: Anne Pieters

Must reads 👀