Food

Dit is de truc om nooit meer hard stokbrood te eten

In de zomer wil je het liefst zo vaak mogelijk buiten eten. Picknickkleedje uitgespreid, met daarop goed gezelschap én uiteraard lekkere hapjes. Wat echt niet mag ontbreken op een goede picknick is natuurlijk stokbrood. Meestal koop je veel te veel en kun je er de volgende dag ook nog van eten. Want hé, je kunt niet genoeg picknicken! Maar waar je áltijd tegenaan loopt: het stokbrood wordt hard… Met deze truc is die struggle verleden tijd! Vanaf nu hoef je nooit meer hard stokbrood te eten.

Stokbrood is enorm lekker en dé hit op een picknick, maar er kleeft een groot nadeel aan. Je kunt vers stokbrood nooit lang bewaren. Het brood wordt heel snel hard en dan is het niet meer te eten. Tenzij je je tanden wil breken natuurlijk ;-). Maar er is een simpele truc waardoor je nooit meer hard stokbrood hoeft te eten. En zo ga je ook meteen voedselverspilling tegen!

1. Maak het harde stokbrood nat onder de kraan. Het is de bedoeling dat de korst nat wordt, maar de binnenkant van het stokbrood niet.
2. Verwarm je oven voor op 175 graden en bak het stokbrood ongeveer zeven minuten af.
3. Houd het stokbrood in de gaten. Je zal zien dat het water in stoom verandert. Haal het stokbrood eruit zodra ‘ie goudbruin is.

Et voila! Zo simpel is het. Als je het stokbrood weer uit de oven haalt dan zal je zien dat-ie weer zo goed als nieuw is. Het harde stokbrood is weer krokant van de buitenkant en zacht van de binnenkant. Net zoals je hem in de winkel kocht!

Houd jij niet zo van stokbrood? Hier vind je 4 heerlijke pizzarecepten.

Wat is jouw favoriete beleg op stokbrood?