Kort verhaal: Echte liefde

Lifestyle door Redactie

Ben jij een geboren schrijfster en kan je niet wachten om jouw talent aan de wereld te laten zien? Gebruik Girlscene als jouw podium en laat zien wat je kan! In deze nieuwe rubriek lees je spannende, romantische, verdrietige of grappige korte verhalen van je mede-lezeressen. Vandaag lees je het verhaal van Sara over echte liefde.

Mijn allereerste échte liefde weet ik nog als de dag van gisteren. Mijn liefde voor hem was niet te beschrijven met woorden. Dit was échte liefde. Ik ben niet samen met hem. Ik heb geen relatie met hem. Ik heb hem nog nooit een kus gegeven op zijn lippen. Maar de liefde die ik voor hem voel heb ik nog nooit gevoeld. Wanneer liefde zo intens is dat je je niet eens kunt voorstellen dat zoiets magisch nog bestaat op aarde.

Toen ik hem ontmoette was het liefde op het eerste gezicht. Ik voelde een oude ziel tussen ons in. Ergens, in onze vorige levens hebben we elkaar al eens eerder ontmoet. Ik wist het zeker: ik ben met hem samen geweest. Ik voelde een enorme kracht tussen ons. Buiten onze intense liefde voor elkaar hebben wij in ons vorige leven veel macht gekend. Samen heersten wij. Ik voelde die kracht. Ik wist dat ik hem al kende. Maar dit keer, in dit leven, moesten we onszelf voorstellen met een andere naam. En vanaf dat ene moment is er een verbintenis tussen ons die nooit meer weg zal gaan. En die verbintenis zorgt ervoor dat we altijd nog verbonden zullen zijn met elkaar. Ook al hebben we beide andere relaties, gaan we beide verder met ons leven, niks kan de verbintenis die wij tussen ons in hebben staan breken. Omdat de liefde die wij voor elkaar gekend hebben, nooit weg zal gaan.

Al meerdere keren heb ik op het punt gestaan het contact definitief te verbreken tussen ons. De verbintenis te breken. De band kapot te maken. Niet meer verbonden te zijn maar beiden verder te gaan met ons leven. Mijn liefde voor hem kostte te veel emoties. Omdat de liefde in je zit en je deze nooit geuit hebt naar elkaar zit je met zoveel vragen in je hoofd. Maar antwoorden zul je in dit leven niet krijgen. Omdat niemand antwoorden kent. Alleen hij en ik, in onze oude zielen. Het verbreken van het contact is me ook nooit gelukt. Omdat er op magische wijze geen mogelijkheid is de verbintenis te verbreken tussen ons.  

 

A photo posted by Love Quotes (@love.quotes) on

Vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen was er al een klik. Alsof we elkaar al jaren kenden. Uren achter elkaar konden onze gesprekken doorgaan. Vanaf de vroege ochtend tot diep in de nacht konden we samen zijn. Omdat de gesprekken met hem geen grens kennen. Onze gesprekken kunnen gaan over de domste onderwerpen. Maar ook kunnen we kloten met elkaar, elkaar belachelijk maken en lachen. Ook deed hij mij tijdens de gesprekken veel pijn. Ook échte liefde is nooit perfect. Ik huilde mij meerdere keren in slaap. Omdat ook grote liefdes soms de grootste klootzakken kunnen zijn. Alleen daarbuiten, kan ik de allerdiepste gesprekken hebben die ik nog nóóit zolang ik me kan herinneren met iemand heb kunnen voeren. De kracht van de liefde en passie tussen onze gesprekken. Situaties die je met niemand kan bespreken maar het bij hem er zo uit gooit. Omdat je het ergens in een ander leven al eens eerder gedaan hebt. Omdat je elkaar aanvoelt. En de verbintenis ons samen houdt.

Misschien vraag je je nu wel af of ik verliefd op hem ben. Maar ik voel geen verliefdheid bij hem. Verliefd ben ik op leuke jongens die ik heb leren kennen tijdens uitgaan of via vrienden. Maar échte liefde gaat veel verder dan dat. Omdat hij de allerbelangrijkste persoon is in mijn leven. Alles zou ik voor hem over hebben. En hij zal nooit eenzaam zijn. Want eenzaam ben je pas wanneer je voor niemand nummer één bent. En hij weet dat hij voor mij altijd nummer één zal zijn. Want wat er ook gebeurt, hij heeft het belangrijkste plekje in mijn hart overgenomen en daar bewaar ik hem voor de rest van mijn leven. Ook al hebben we soms even een maand geen contact meer: daar is zijn plek bij mij en daar blijft zijn oude ziel voor de rest van zijn en mijn leven.

In de toekomst zullen we waarschijnlijk beiden samen zijn met iemand anders. Omdat we in dit leven niet samen zullen zijn. Maar toch, zullen we liefde voor elkaar nooit voor iemand anders kunnen voelen. Omdat we al elkaar elkaars hart gegeven hebben zullen we die nooit meer aan iemand anders kunnen geven. Iemand kan dan wel je grote liefde zijn, maar dat betekent niet dat je er ook mee kan samenleven.

Krijg jij nu ook de schrijfkriebels en wil je graag je debuut maken op Girlscene? Stuur jouw korte verhaal van maximaal 1000 woorden dan naar danique@girlscene.nl en wie weet zie jij jouw meesterwerk straks wel terug op Girlscene.nl!

Lees ook:

Beeld: iStock