Zoveel ingrediënten zitten écht in een pot pindakaas

Food door Danique

Calvé pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Uhh... oké, Girlscene's hoofdredactrice Danique is er misschien niet extreem groot mee geworden, maar dit smeuïge smeersel heeft wel voor de nodige energie gezorgd! Waar ieder meisje droomde van een golden ticket voor de chocoladefabriek, zat Danique te fantaseren over een trip door het rijk van de pindakaas. Vandaag gaat deze droom in vervulling en krijg je een kijkje in de fabriek!

Klik hier als je de video niet kunt zien

We love pindakaas! Naast dat pindakaas súper lekker is, hoef je je niet schuldig te voelen als je het eet (win-win situatie). Pindakaas is namelijk een bron van bouwstoffen en bevat onverzadigde vetten en eiwitten. Eiwitten leveren een bijdrage aan de groei van spieren, vandaar dat we alle #fitgirls zien met pindakaas. Daarnaast is pindakaas rijk aan vezels en levert het vitamines en mineralen, zoals vitamines B3 en E, zink en fosfor. 

Maar waarom heet het eigenlijk pindakaas terwijl er helemaal geen kaas in verwerkt zit? Oospronkelijk komt pindakaas, peanut butter, uit de VS. In Nederland mocht Calvé het geen 'pindaboter' noemen omdat enkel producten met 80% melkvet boter mogen heten. Uiteindelijk besloten ze het te vergelijken met leverkaas, dat is ook een broodbeleg waar geen kaas is zit. Vandaar de naam pindakaas!

In de bekende pindakaaspot met de bruine dop van Calvé zitten slechts 4 ingrediënten. Zo'n 85% procent pinda's, 14,4% plantaardige olie en vet en een klein beetje zout (0,6%).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze video's? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal! Dit is helemaal gratis. Abonneren doe je hier.

Lees ook:

*Deze video is gemaakt in samenwerking met Calvé