Lifestyle

Zo scoor jij de leukste bijbaan

Iedereen om je heen lijkt de leukste bijbanen te hebben, terwijl jij maar niks kan vinden wat echt bij jou past. Hoe doet iedereen dat toch? En bij wat voor een bedrijf zie jij jezelf nou eigenlijk werken? Geen paniek, want met deze tips scoor jij binnen no-time ook een superleuke baan waar je nooit meer weg wilt!

1. Laat weten dat je een baantje zoekt
Laat aan zoveel mogelijk mensen weten dat je een baantje zoekt. Er is altijd wel iemand die weer iemand kent die ook nog iemand kent... En dan gaat het snel. Zet het op Facebook, vertel het aan je familie en de buren: spread the word!

2. Stap naar binnen
Heb je een superleuke winkel bij jou in de buurt maar zoeken ze geen mensen? Gewoon naar binnen stappen en even vragen! Misschien gaat er over een paar weken wel iemand weg en heb je geluk. Gewoon altijd proberen: nee heb je, ja kun je krijgen.

3. Schrijf je in
Als je student bent kun je je inschrijven bij verschillende bureaus. Je moet even zoeken welk bureau in jouw stad actief is. Dan kun je je inschrijven en een profiel aanmaken. Als je een toffe vacature langs ziet komen hoef je alleen maar op de knop: 'reageer nu' te klikken en je hebt een reactie geplaatst. Als je geen student bent kun je je inschrijven bij gewone uitzendbureaus. Zij zullen dan voor jou op zoek gaan naar een baantje.

4. Origineel CV
Heb je een baantje op het oog? Zorg dan voor een originele brief en CV. Probeer iets te zoeken dat past bij het bedrijf waar je gaat solliciteren. Een mediabureau zal een gefilmde sollicitatie wel waarderen, terwijl een administratiekantoor dit waarschijnlijk niks vindt. Probeer origineel te zijn, maar overdrijf niet. Je moet wel overkomen als een serieuze kandidaat en geen grappenmaker.

 

A photo posted by Lizzy (@lizzyvdligt) on

5. Sollicitatie
Als je eenmaal een sollicitatie hebt, probeer je dan zo goed mogelijk voor te bereiden op het gesprek. Oefen desnoods met een vriendin. Bedenk ook wat vragen, dit maakt altijd een goede indruk.

6. Doe een test
Als je echt niet weet wat je nou leuk vindt, doe dan eens een test. Deze kun je gewoon online doen en zo krijg je misschien wat meer een idee in welke sector je wilt werken.

7. Dream big
Als je studeert en je droomt van een baan bij Coca Cola later, probeer het dan daar eens. Stel, je doet Communicatie. Neem gewoon contact op met het bedrijf van je dromen om te vragen of ze iets van een zomerplek hebben. Bij een tijdschrift kun je het colofon checken, bij een ander bedrijf zul je de site even uit moeten pluizen. Work your magic. Lukt het niet bij zo'n grote business? Kijk dan eens wat kleiner. Ook kleinere communicatiebureaus staan heel waardevol op je CV.

Lees ook:

Beeld: Pixabay

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved