Zoveel Pokémon moet je vangen om 1 kilo af te vallen

Lifestyle door Renee

We kunnen wel stellen dat Pokémon Go de rage van het moment is. Zelfs Girlscene's Emma is in haar vrije tijd volop in de stad te vinden om unieke Pokémon te vinden en eggs uit te laten komen! Het spel heeft zo zijn voordelen, want wist je dat je ontzettend kunt afvallen met dit Pokémon Go dieet? ;-) Je leest er hier meer over.

Neem dit artikel vooral met een korreltje zout, want er is geen écht onderzoek naar gedaan.

Pokémon Go zorgt ervoor dat mensen veel meer in beweging zijn. In plaats van series kijken op de bank kiezen velen er nu voor om juist Pokémon Go aan te zetten en naar buiten te gaan op zoek naar Pikachu en Charmander. Bovendien moet er flink gelopen (of gefietst, gereden...) worden om eggs uit te laten komen. En dat zorgt ervoor dat sommigen nu flink wat kilo's kwijtraken!

Het blog Happy Healthy zet 'succesverhalen' van het Pokémon Go dieet op een rij.

Sam Clark
Sam Clark is een 32-jarige Britse ondernemer die blijkbaar geen genoeg kan krijgen van het spelletje. Voor de rage woog hij 140 kilo en na 20 dagen spelen was er al 12 kilo af.

Robert Vazques
De 24-jarige fotograaf Robert Vazques speelde 3,5 week lang fanatiek het spel en was na die tijd 11,5 kilo verloren. In totaal liep hij bijna 266 kilometer (!).

Kimberly Bryan
Kimberly Bryan heeft 87 kilometer gelopen om 43 Pokémon te vangen en verloor daardoor een paar kilo. Het is uiteraard niet duidelijk of dit resultaat van Kimberly en de mannen hierboven puur door Pokémon Go spelen is of dat ze ook een stuk gezonder leven dan voorheen. 

Volgens een simpel rekensommetje van het blog zijn de mensen hierboven bijna een kilo afgevallen per 10 gevangen Pokémon. Makkelijker in shape komen bestaat bijna niet!

Lees ook: